Πολιτική

Κατσέλη:”Δεν θα ψηφίσω μειώσεις μισθών” – Καστανίδης: “Οχι στην κατάργηση των ΣΣΕ”

''Δεν σας έχουμε ανάγκη αν είναι να μας ψαλιδίζετε το βιοτικό επίπεδο'' είπε ο υπουργός Εσωτερικών που είναι αντίθετος στην κατάργηση της εθνικής συλλογικής σύμβασης. "Δεν ψηφίζω καμία μείωση μισθών", είπε η κα Κατσέλη.



Όχι στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων που ζητεί η τρόικα, είπε ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ.

«Δεν μπορούμε να παραβιάσουμε το Σύνταγμα, να πάμε σε παραβίαση δημοκρατικών δικαιωμάτων. Δυστυχώς η τρόικα φέρνει προς διαπραγμάτευση αιτήματα που εξάγονται από την Ελλάδα από συγκεκριμένους μη πολιτικούς παράγοντες», τόνισε ο κ. Καστανίδης και συμπλήρωσε:

«Εάν η τρόικα είναι να ζητεί μέτρα που μειώνουν το βιοτικό επίπεδο σε πρωτόγνωρα επίπεδα για ευρωπαϊκή χώρα, τότε δεν έχουμε την ανάγκη των δανειστών. Μπορούμε να στραφούμε στον ελληνικό λαό -και ίσως είναι μια ιδέα που πρέπει να έχουμε προ οφθαλμών- και να του πούμε πολύ καθαρά: τα έσοδά μας είναι 54 δισ. ευρώ. Οι δαπάνες μας πρέπει να είναι το ίδιο και όχι 110 δισ. που είναι σήμερα. Άρα λοιπόν μπορούμε να πάμε, αν θέλετε, σε όσες δαπάνες είναι τα έσοδά μας και αυτό σημαίνει ότι απεξαρτώμεθα από τις δανειακές ανάγκες, αλλά ταυτόχρονα να έχουμε συνείδηση ότι μόνοι μας έχουμε επιλέξει το σοβαρότατο χαμήλωμα του βιοτικού επιπέδου».

Μας αιφνιδίασε το αίτημα της τρόικας για τις συλλογικές συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα, παραδέχθηκε η Αθηνά Δρέττα.

«Η απαίτηση (της τρόικας) αιφνιδίασε κι εμάς. Προχθές το βράδυ, μετά τα μεσάνυχτα, ήρθε ένα mail στο γραφείο του υπουργού και μας ενημέρωνε γι’ αυτήν την εξέλιξη, διότι δεν είχε τεθεί ως τότε στις συζητήσεις, ανέφερε η γενική γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αθηνά Δρέττα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “ΒΗΜΑ”.

«Να ενθαρρύνετε την έναρξη του διαλόγου μεταξύ των κοινωνικών εταίρων»”, ήταν η ακριβής διατύπωση της τρόικας, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Δρέττα, αποκαλύπτοντας το πως τέθηκε το θέμα της κατάργησης της εθνικής συλλογικής σύμβασης Εργασίας.

Λούκα Κατσέλη: Δεν θα ψηφίσω οποιονδήποτε νόμο προβλέπει μείωση μισθών

Αιχμές άφησε μέσω του real fm 97.8 από τη Λούκα Κατσέλη για την τρόικα για το αίτημα μείωσης των μισθών.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου η πρώην υπουργός Εργασίας έκανε λόγο για «ιδεοληψίες» ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να ψηφίσει οποιαδήποτε νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης που θα προβλέπει μείωση μισθών και καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων.

H υπουργός αποκάλυψε ότι η τρόικα είχε ξαναβάλει στο τραπέζι αυτό το θέμα όταν η ίδια ήταν στο υπουργείο Εργασίας. «Μου κάνει εντύπωση που το βάζουν πάλι στο τραπέζι όταν κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στο μεσοπρόθεσμο» σημείωσε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι «έχουμε μπει σε μία επικίνδυνη ατραπό».

Διαβάστε επίσης : Μισθούς πείνας κάτω από 700 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα ζητάει η τρόικα – Απαίτησαν κατάργηση συλλογικών συμβάσεων

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 1
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 34
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα
Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: 10 ψέματα της αντιπολίτευσης – Απαντήσεις στους πολίτες
«Δυστυχώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν τις τραγικές στιγμές αγωνίας των πολιτών, ως ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος»
Ο Παύλος Μαρινάκης 7
Κεφαλογιάννης κατά Πελετίδη για τις φωτιές στην Πάτρα: Ζητούσε 112 και μετά προέτρεπε τους πολίτες να μην εφαρμόζουν τις εντολές
«Ο Δήμος Πατρέων στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων σε όλα τα επίπεδα - Άκουσα τον Δήμαρχο κ. Πελετίδη να ενθαρρύνει τους πολίτες να μην εφαρμόσουν τις οδηγίες του 112»
Καμένα αυτοκίνητα στην Πάτρα 221