Πολιτική

Κεδίκογλου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρει πώς γίνονται οι διαπραγματεύσεις στην Ευρώπη»

«Αυτό που θα θέλαμε πραγματικά είναι να δούμε μια ανταπόκριση του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόσκληση του υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα να συμμετάσχουν, έστω ως παρατηρητές, στη διαβούλευση για το χρέος. Ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αρνείται ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και το καθεστώς παρατηρητή. Δεν τους λέμε να αναλάβουν κάποια ευθύνη... Να έχουν μια εικόνα. Να μάθουν. Για να μη λένε ό,τι τους κατεβαίνει» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Είπε επίσης ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν γνωρίζουν πώς γίνονται οι διαβουλεύσεις και οι διαπραγματεύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Πιστεύουν, για παράδειγμα, ότι η διαπραγμάτευση γίνεται σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, που μπορείς να μπεις, να κτυπήσεις το χέρι στο τραπέζι, να το παίξεις τσαμπουκάς και να πάρεις ό,τι θέλεις. Έλα όμως που είναι μια πολύ σύνθετη διαδικασία, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και άλλα 27 εθνικά κοινοβούλια. Πρέπει να μάθουν λίγο περισσότερο για το πώς λειτουργεί η Ευρώπη, πώς λειτουργούν οι διεθνείς αγορές, πώς είναι οι σχέσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω γιατί αρνούνται να μάθουν», πρόσθεσε ο κ. Κεδίκογλου, ενώ επέμεινε στη θέση του ότι η χθεσινή δήλωση του κ. Τσίπρα περί δυσαρμονίας «ήταν μια συνταγματική εκτροπή» αφού -όπως είπε- έχει καταργηθεί το σχετικό άρθρο στο Σύνταγμα από το 1986.

«Πιστεύουν, για παράδειγμα, ότι η διαπραγμάτευση γίνεται σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, που μπορείς να μπεις, να κτυπήσεις το χέρι στο τραπέζι, να το παίξεις τσαμπουκάς και να πάρεις ό,τι θέλεις»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε, πάντως, ότι η κυβέρνηση έχει λάβει το μήνυμα των εκλογών, αλλά και από πριν είχε ανακοινώσει μια σειρά από σχέδια για αλλαγές. «Τα σημάδια τα είχαμε δει, δηλαδή ότι η κοινωνία έχει φθάσει στα όριά της, μετά από δύο χρόνια τιτάνιας προσπάθειας, οδυνηρών, δύσκολων και αναγκαίων αποφάσεων. Υπάρχει μια κόπωση. Υπάρχει μια ανάγκη της κοινωνίας να της δοθεί ένα περιθώριο, μια ανακούφιση, ιδιαίτερα των πιο αδύναμων ομάδων και να υπάρξει μια ανταπόδοση στην κοινωνία, αυτής της βελτίωσης που υπάρχει στους δείκτες της οικονομίας. Ήδη έχει αρχίσει σε έναν πρώτο βαθμό…» είπε και πρόσθεσε:

«Τα σημάδια αυτά τα είχαμε δει, και ο πρωθυπουργός είχε αναφερθεί εδώ και δύο μήνες στην ανάγκη να μειωθεί η φορολογία στοχευμένα, σταδιακά, αλλά με τρόπο που να μη ρισκάρουμε αυτό που ήδη έχουμε χτίσει. Δηλαδή, έχουμε καταφέρει να στεκόμαστε στα πόδια μας, να μην είμαστε ελλειμματικοί. Αυτό δεν πρέπει να διακυβευθεί. Πρέπει όμως, το συντομότερο δυνατό να υπάρξει ελάφρυνση στους πιο αδύναμους και εκεί που διευκολύνεται η ανάπτυξη. Και αυτή είναι η στόχευσή μας, ακριβώς στο άμεσο μέλλον».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όλα τα ονόματα του ανασχηματισμού – Ποιοι φεύγουν και ποιοι έρχονται – Τι ζητάει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τι σκέφτεται ο Αντώνης Σαμαράς

Βόμβα Στουρνάρα – Μισθοί ασανσέρ με βάση την απόδοση στο Δημόσιο

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ βοηθάει τον Σαμαρά απέναντι στην τρόικα!

Financial Times: ”Φούσκα” τα ελληνικά ομόλογα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημοσκόπηση Real Polls: Διψήφιο προβάδισμα για τη ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ – Το 54,3% δεν εμπιστεύεται κανέναν πολιτικό αρχηγό να ηγηθεί της προοδευτικής παράταξης
Το 13,5% των πολιτών θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να ηγηθεί της «κατακερματισμένης» προοδευτικής παράταξης και να την οδηγήσει στην κυβέρνηση
Κάλπη
Σκληρή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ – «Ξεπέρασε κάθε χυδαιότητα ο Φλωρίδης, να παραιτηθεί άμεσα»
O Γιώργος Φλωρίδης, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να επιτεθεί στην Ζωή Κωνσταντοπούλου δημοσιοποίησε τα ονόματα τεσσάρων γυναικών που βιάστηκαν παραβιάζοντας έτσι τα προσωπικά δεδομένα
Το λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ 2
Παύλος Μαρινάκης για τις απειλές που κατήγγειλε η Μαρία Καρυστιανoύ: Όταν λέμε ότι κάποιος θέλει να μας σκοτώσει τα παιδιά, και θέλουμε αυτό να ερευνηθεί, λέμε ονόματα
«Έχω απόλυτο σεβασμό σε μία μάνα που έχει χάσει το παιδί της και έχουμε κάθε λόγο να μην είμαστε από πριν αρνητικοί σε κάτι το οποίο λέγεται στο δημόσιο διάλογο»
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης 3