Πολιτική

Κεφαλογιάννη: Από τον ελληνικό τουρισμό η ώθηση για νέο ξεκίνημα στην οικονομία

“Ο ελληνικός τουρισμός θα μπορούσε να δώσει την απαραίτητη ώθηση για ένα νέο ξεκίνημα στην ελληνική οικονομία και να επαναφέρει την αισιοδοξία στη χώρα”, τονίζει η Ελληνίδα υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, σε σημερινές δηλώσεις της στην αυστριακή εφημερίδα “Ντι Πρέσε”.

Όπως σημειώνεται ήδη στον υπότιτλο του σχετικού δημοσιεύματος με τίτλο “Η χώρα στην άμμο προσπαθεί ένα νέο ξεκίνημα”, η υπουργός Τουρισμού απευθύνει έκκληση στους πολίτες να αφήσουν τις απεργίες και να προσφέρουν και πάλι περισσότερη ασφάλεια στους τουρίστες.

“Ακόμη κι αν οι απεργίες είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη, στην παρούσα κατάσταση το εθνικό συμφέρον πρέπει να έχει προτεραιότητα”, λέει.
Σύμφωνα με την κα Κεφαλογιάννη, δεν είναι μόνον οι πολλές απεργίες και διαμαρτυρίες, αλλά είναι επιπλέον και η εικόνα την οποία μεταφέρουν τα Μέσα Ενημέρωσης, ενός κράτους του ευρώ που περνά κρίση, που έχουν οδηγήσει σε χειροτέρευση της κατάστασης στις κρατήσεις και σε δυσεπίλυτα προβλήματα του κλάδου και όντως “η κατάσταση ήταν αδιέξοδη”, όπως χαρακτηριστικά λέει.

Επισημαίνει συγχρόνως πως μέσα στους προηγούμενους μήνες, η κυβέρνηση έχει λάβει πολλά μέτρα, ιδιαίτερα στον τομέα της παροχής υπηρεσιών, για να καταστεί η Ελλάδα και πάλι ελκυστική για τους τουρίστες.

Ακόμη και την ανθούσα φοροδιαφυγή σε πολλά τουριστικά κέντρα, η κα Κεφαλογιάννη θέλει να την αντιμετωπίσει με αυστηρότερες προδιαγραφές, έστω και αν πρόκειται για μια προσπάθεια «μαμούθ», καθώς «μια βαθιά ριζωμένη συνήθεια δεν αλλάζει από τη μια ημέρα στην άλλη», όμως, όπως προσθέτει, στο μεταξύ υπάρχει ρύθμιση στη βάση της οποίας ο πελάτης μπορεί να αρνηθεί να πληρώσει, αν δεν του δοθεί η νόμιμη απόδειξη.

Στο δημοσίευμα της εφημερίδας επισημαίνεται ότι οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης αποφέρουν ήδη πρώτους καρπούς, όπως διαπιστώνεται από τα επίκαιρα στοιχεία των ταξιδιωτικών πρακτόρων, σύμφωνα με τα οποία διαφαίνεται για φέτος και πάλι μικρή άνοδος στις κρατήσεις για Ελλάδα, ειδικότερα μάλιστα σε σχέση με τη μεγάλη πτώση που είχαν παρουσιάσει οι πρώτοι μήνες του περασμένου έτους.

Μάλιστα, στην Αυστρία υπάρχει μια αύξηση με διψήφιο ποσοστό, όπως αναφέρει στην «Ντι Πρέσε» η Κάθριν Λίμπελ, του οργανισμού TUI, η οποία εκτιμά πως η ανασφάλεια των τουριστών ως προς ματαίωση ή καθυστερήσεις στις πτήσεις και στα πλοία υποχωρεί, ενώ και στα ΜΜΕ έχει περιοριστεί η ειδησεογραφία για απεργίες.

Η συντάκτρια του δημοσιεύματος παρατηρεί πως ο τουρισμός είναι ζωτικής σημασίας για τη σταθερότητα της Ελλάδας, στην οποία αντιπροσωπεύει το 18% του συνολικού ΑΕΠ, που αντιστοιχούσε πέρυσι σε περίπου δέκα δισεκατομμύρια ευρώ άμεσων εσόδων από τον τουρισμό, ενώ στον κλάδο απασχολείται ένας στους πέντε εργαζόμενους.
Τέλος επισημαίνεται ότι κατά την περασμένη χρονιά επισκέφθηκαν την Ελλάδα 450.000 Αυστριακοί ενώ το 2010 ο αριθμός τους είχε ανέλθει στις 500.000.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Spiegel: εκρηκτικό καλοκαίρι στην Ελλάδα

 

Στα 10 δισ. ευρώ τα έσοδα από τον τουρισμό το 2012

 

Εγκρίθηκαν 467 επενδυτικά σχέδια στο πρόγραμμα εναλλακτικού τουρισμού

 

Οι Ρώσοι σώζουν τον τουρισμό – Πάνω από 1 εκατομμύριο θα έρθουν φέτος

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: «Ας είναι η νέα χρονιά ευκαιρία να αλλάξουμε όσα μας πληγώνουν»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κλείνει με ευχές για μια νέα χρονιά «ανθρωπιάς, ενότητας και δημιουργίας», εμπνευσμένες από την ιστορία και τον πολιτισμό, με προσδοκία για «ειρήνη, πρόοδο και συνοχή το 2026»
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης στην Στοκχόλμη για αλλαγή χρόνου: Οι αναρτήσεις τους
Μια σειρά από μοναδικές φωτογραφίες μοιράστηκαν και οι δύο στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Instagram καθώς και μια selfie, στην οποία ποζάρουν αγκαλιά στο χιονισμένο τοπίο της σουηδικής πρωτεύουσας
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης 9
Νίκος Ανδρουλάκης: «Για τη χώρα μας, το 2026, είναι η χρονιά που τελειώνουν οι αυταπάτες»
«Ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη ένα ριζικά διαφορετικό υπόδειγμα διακυβέρνησης, που στηρίζεται στο ήθος, την αξιοκρατία και τον έμπρακτο σεβασμό, για να ξαναχτίσουμε γέφυρες εμπιστοσύνης» λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης
Νίκος Ανδρουλάκης
Ανδρουλάκης, Φάμελλος και Κουτσούμπας άκουσαν τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα – Τα μηνύματά τους για το 2026
Στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ άκουσε τα κάλαντα ο Ανδρουλάκης, στον Περισσό απόλαυσε τα κάλαντα από την χορωδία της ΚΝΕ ο Κουτσούμπας και στην Θεσσαλονίκη στα γραφεία τους ΣΥΡΙΖΑ στη Θέρμη βρέθηκε ο Φάμελλος
Kάλαντα της Πρωτοχρονιάς στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, από την αδελφότητα Κεφαλληνίων και Ιθακησίων Πειραιά