Πολιτική

Κικίλιας: Το “τέλος” του Τσίπρα είναι κοντά

Προσωπικές ευθύνες στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την τραγωδία στην Αττική καταλογίζει ο Βασίλης Κικίλιας επισημαίνοντας πως προκαλεί αλγεινή εντύπωση στην κοινωνία, ότι κανένας από τους υπεύθυνους δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του.

Σε συνέντευξή του στα “ΝΕΑ” και αναφερόμενος συγκεκριμένα στον πρωθυπουργό, την περιφερειάρχη Αττικής, τον υπουργό Εσωτερικών, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και τον αρχηγό της Πυροσβεστικής, ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ τονίζει πως η κυβέρνηση προκαλεί καθώς σπρώχνει τη διερεύνηση των αιτιών στο μέλλον, επιδιώκοντας ουσιαστικά τη συγκάλυψη. «Με αυτόν τον τρόπο προσβλέπουν στη λήθη και την απόκρυψη των τραγικών ευθυνών τους. Κάνουν λάθος και τελικά προκαλούν την οργή. Οι ευθύνες πρέπει να διερευνηθούν σε βάθος, να προσωποποιηθούν και να αποδοθεί Δικαιοσύνη» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κικίλιας σχολιάζοντας μάλιστα τη δήλωση Βερναρδάκη που είχε ζητήσει να μην βάλλεται ο πρωθυπουργός καθώς είναι μόνο 44 ετών, ολέει πως όταν επικοινωνία δεν εδράζεται σε πραγματικές πολιτικές βάσεις, τότε γυρίζει μπούμερανγκ. «Κανένας κύριος Βερναρδάκης δε μπορεί να διασώσει επικοινωνιακά τον πρωθυπουργό, όταν εκείνος έχει αποτύχει στη διοίκηση και την άσκηση της πολιτικής. Προφανώς η ηλικία δεν έχει να κάνει με αυτό.

Όταν ένας πολιτικός κρύβεται πίσω από ψευδεπίγραφες δικαιολογίες, δεν αντέχει τη σκληρή κριτική και αποφεύγει τους πολίτες, τότε το «τέλος» είναι κοντά» τονίζει.

Αναφερόμενος στα όσα ισχυρίζεται η κυβέρνηση για τα αυθαίρετα, ο κ. Κικίλιας δηλώνει πως πρέπει να τηρηθεί η πολεοδομική νομοθεσία, προσθέτει όμως πως λίγες μέρες μετά την εθνική τραγωδία στην Ανατολική Αττική, οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρνουν τροπολογία στάχτη στα μάτια του κόσμου, καθώς, όπως ισχυρίζεται, είναι οι ίδιοι που επί τρεισήμισι χρόνια εμπόδιζαν τις κατεδαφίσεις, ενώ υπάρχουν 1.639 αμετάκλητες αποφάσεις στην Αττική που έχουν τελεσιδικήσει σε ανώτατο βαθμό. «Δυστυχώς και πάλι συμπεριφέρονται με ερασιτεχνισμό, προχειρότητα, αλλά και υποκρισία. Τι και αν έχουμε δεκάδες νεκρούς, δείχνουν πως δεν κατάλαβαν τίποτα» λέει χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο νέος «πονοκέφαλος» για τον Νίκο Ανδρουλάκη μετά την παραίτηση Παπαβασιλείου και η γκρίνια για τις δημοσκοπήσεις
Παρά το κάλεσμα του Νίκου Ανδρουλάκη για πανστρατιά πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται να παρακολουθούν τις εξελίξεις χωρίς ωστόσο να είναι σίγουρα για τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει το κόμμα τους
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης
Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, η αλλαγή στρατηγικής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και οι αγρότες που «ζεσταίνουν» τα τρακτέρ
Η κυβερνητική πλειοψηφία το επόμενο διάστημα θα διευρύνει τον κατάλογο των μαρτύρων, εγκρίνοντας την κλήτευση για κατάθεση αρκετών προσώπων τα οποία ζητούσε η αντιπολίτευση και αρχικώς είχαν αποκλειστεί
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοινώνει τους 30 πρώτους συνεργάτες του, rebranding με περιοδείες σε όλη την Ελλάδα
Πολλά θα ξεκαθαρίσουν με την έκδοση του βιβλίου του, όπου εκεί θα φανεί με ποιους από τους πρώην συντρόφους του θέλει να συμπορευθεί δεδομένου ότι στην «Ιθάκη» υπάρχουν διάλογοι και αναφορές για πολλά πρόσωπα
Αλέξης Τσίπρας 45
ΠΑΣΟΚ για Μητσοτάκη: Υποδύεται τον «ήρωα της διαφάνειας» για ΟΠΕΚΕΠΕ όταν λειτουργεί ως επισπεύδων της συγκάλυψης
«Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιστέκεται σθεναρά σε κάθε προσπάθεια διαλεύκανσης του σκανδάλου στον ΟΠΕΚΕΠΕ και επιτίθεται στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, που ζητούν τον έλεγχο»
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ
Κυριάκος Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν θα κάνουμε πίσω όποιο κι αν είναι το πολιτικό κόστος, μέχρι να τιμωρηθούν όσοι έλαβαν παράνομες ενισχύσεις
«Τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου. Ο μήνας αυτός μας «πήρε μακριά» τον μεγάλο μας τραγουδοποιό, Διονύση Σαββόπουλο. Όμως, με έναν τρόπο, ο Νιόνιος θα είναι πάντα εδώ»
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες 78