Πολιτική

ΚΚΕ: Απαράδεκτη η κατάσταση στο Πεδίο του Άρεως

«Εδώ και μέρες συνεχίζεται η απαράδεκτη κατάσταση στη διαβίωση μεταναστών - προσφύγων σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και ελεύθερους δημόσιους χώρους, όπως το Πεδίο του 'Αρεως.

Η κυβέρνηση, η Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος της Αθήνας συσκέπτονται συνεχώς, προβαίνουν σε διαπιστώσεις και ευχολόγια χωρίς να δίνουν λύση – με κύρια ευθύνη της κυβέρνησης – στις άθλιες συνθήκες διαβίωσης εκατοντάδων ανθρώπων, παρατείνοντας το μαρτύριό τους» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, «η κατάσταση αυτή επηρεάζει και τη ζωή των κατοίκων των όμορων περιοχών, αφού δεν μπορούν να κάνουν χρήση αναψυχής σε αυτούς τους χώρους και κυρίως στο Πεδίο του ‘Αρεως, ιδιαίτερα σε συνθήκες καύσωνα, αλλά και με δεδομένη την αδυναμία πολλών κατοίκων να πάνε διακοπές».

Το ΚΚΕ καλεί την κυβέρνηση να δώσει τώρα λύση στο πρόβλημα της αξιοπρεπούς διαμονής και διαβίωσης των μεταναστών – προσφύγων, σε ξενοδοχεία, κατασκηνώσεις, παλιά στρατόπεδα, για όσο διάστημα χρειαστεί, μέχρι να αναχωρήσουν για τους τόπους προορισμού τους, διευκολύνοντάς τους με διερμηνείς, ιατρική παρακολούθηση, τροφή, νομική βοήθεια και ό,τι άλλο απαιτείται.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: «Ας είναι η νέα χρονιά ευκαιρία να αλλάξουμε όσα μας πληγώνουν»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κλείνει με ευχές για μια νέα χρονιά «ανθρωπιάς, ενότητας και δημιουργίας», εμπνευσμένες από την ιστορία και τον πολιτισμό, με προσδοκία για «ειρήνη, πρόοδο και συνοχή το 2026»
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης στην Στοκχόλμη για αλλαγή χρόνου: Οι αναρτήσεις τους
Μια σειρά από μοναδικές φωτογραφίες μοιράστηκαν και οι δύο στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Instagram καθώς και μια selfie, στην οποία ποζάρουν αγκαλιά στο χιονισμένο τοπίο της σουηδικής πρωτεύουσας
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης 20
Νίκος Ανδρουλάκης: «Για τη χώρα μας, το 2026, είναι η χρονιά που τελειώνουν οι αυταπάτες»
«Ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη ένα ριζικά διαφορετικό υπόδειγμα διακυβέρνησης, που στηρίζεται στο ήθος, την αξιοκρατία και τον έμπρακτο σεβασμό, για να ξαναχτίσουμε γέφυρες εμπιστοσύνης» λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης
Νίκος Ανδρουλάκης
Ανδρουλάκης, Φάμελλος και Κουτσούμπας άκουσαν τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα – Τα μηνύματά τους για το 2026
Στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ άκουσε τα κάλαντα ο Ανδρουλάκης, στον Περισσό απόλαυσε τα κάλαντα από την χορωδία της ΚΝΕ ο Κουτσούμπας και στην Θεσσαλονίκη στα γραφεία τους ΣΥΡΙΖΑ στη Θέρμη βρέθηκε ο Φάμελλος
Kάλαντα της Πρωτοχρονιάς στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, από την αδελφότητα Κεφαλληνίων και Ιθακησίων Πειραιά