Πολιτική

ΚΚΕ για παρακολουθήσεις: Να προστεθούν στην Εξεταστική οι συνακροάσεις στον Περισσό

Υπέρ της άμεσης σύγκλησης Εξεταστικής Επιτροπής με αφορμή το θέμα των παρακολουθήσεων για ακόμα μια φορά τάσσεται το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΚΕ), ενώ σε ανακοίνωσή του σημειώνει την ανάγκη έρευνας των «συνακροάσεων – υποκλοπών» που έγιναν το 2016 στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό. 

Στη νέα ανακοίνωσή του για τις παρακολουθήσεις, το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι η πρόταση της ΝΔ για περαιτέρω χρονική διεύρυνση ώστε να εξεταστεί ο τρόπος λειτουργίας της ΕΥΠ από το 2012 έχει στόχο να στείλει «την μπάλα στην εξέδρα» και να βγει από την δύσκολη θέση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

«Όπως τονίσαμε από την πρώτη στιγμή, το ΚΚΕ συμφωνεί στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την ανάγκη στο σχετικό αίτημα, που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ, να συμπεριληφθούν σαφώς τόσο η υπόθεση της παρακολούθησης δημοσιογράφων όσο και η υπόθεση “συνακροάσεων-υποκλοπών” στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, για τις οποίες υπάρχουν καταγγελίες και συγκεκριμένα στοιχεία ήδη από το 2016.

Από κει και πέρα, η πρόταση της ΝΔ για μια δεκαετή επέκταση του χρόνου διερεύνησης της Εξεταστικής Επιτροπής, χωρίς αναφορές σε συγκεκριμένα περιστατικά και χωρίς στοιχεία, μοναδικό στόχο έχει να “πετάξει την μπάλα στην εξέδρα” για να βγει η κυβέρνηση της ΝΔ απ’ τη δύσκολη θέση του υπόλογου για όλα όσα έχουν αποκαλυφθεί.

Πάνω απ’ όλα το ΚΚΕ θα επιχειρήσει να αναδείξει το σκοτεινό κι επικίνδυνο θεσμικό πλαίσιο που έχουν συνδιαμορφώσει όλες οι κυβερνήσεις και έχουν ψηφίσει τα υπόλοιπα κόμματα, το οποίο στρώνει το έδαφος για πρακτικές παρακολούθησης και παραβιάσεων του απορρήτου των επικοινωνιών»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΚΚΕ κατά της καμπάνιας του ΥΠΕΘΑ για τη στράτευση γυναικών: «Είμαστε ριζικά αντίθετοι»
Το τμήμα της ΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας κάνει λόγο για επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στους πολέμους και απορρίπτει το κυβερνητικό επιχείρημα περί ενίσχυσης της άμυνας
Γυναίκες στον στρατό 5
Χατζηδάκης για αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Εξετάζονται παρεμβάσεις, είμαστε ήδη σε συζητήσεις με τις εταιρείες
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μίλησε για συγκράτηση της ακρίβειας λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή και εξέφρασε αισιοδοξία του για τη φετινή τουριστική πορεία
Πλοίο, επιβάτες, ακτοπλοϊκά
Η Κωνσταντοπούλου δημοσίευσε βίντεο από τον καυγά της στη Βουλή με τους Μαρκόπουλο και Λαζαρίδη: «Με λέει γυμνοσάλιαγκα», «Τραμπούκοι»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας συνοδεύει την ανάρτησή της με αιχμές κατά της ΝΔ και το hashtag #parakratos, μετά το επεισόδιο στην Ολομέλεια
Λαζαρίδης και Μαρκόπουλος, βίντεο Κωνσταντοπούλου
16