Πολιτική

Κλιμακώνει ο ΣΥΡΙΖΑ τις επιθέσεις στον Στουρνάρα

Αυξάνει ο ΣΥΡΙΖΑ τις επιθέσεις στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, με ερώτηση καταγγελία που κατέθεσαν 46 βουλευτές για αδικαιολόγητες προαγωγές στελεχών και διευθυντών στην κεντρική τράπεζα της χώρας.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επικαλούμενοι δημοσιεύματα καταγγέλλουν πως έγιναν «εκκαθαρίσεις και μετακινήσεις διευθυντών στην Τράπεζα της Ελλάδος, χωρίς μάλιστα να μπορούν αυτές να δικαιολογηθούν».

Ειδικότερα, στην ερώτηση που κατέθεσαν στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, αναφέρουν πως «γίνεται λόγος για προαγωγή συνδικαλιστή με αποδοχές βαθμού υποδιευθυντή, που δεν δικαιολογεί η υπηρεσία του (κλάδος ασφάλειας), δεν προβλέπεται από το καταστατικό της τράπεζας ούτε από τις συλλογικές συμβάσεις της ΟΤΟΕ,  αλλά και προαγωγή εκπροσώπου εργαζομένων, αποσπασμένου εκτός τράπεζας στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό (υποδιευθυντής), χωρίς κανένα φύλλο αξιολόγησης, εκτός κάθε δεοντολογίας και προβλέψεων του εσωτερικού κανονισμού, τις συλλογικές συμβάσεις της ΟΤΟΕ, που προβλέπει διαφορετικές διαδικασίες και του καταστατικού της τράπεζας».

Επισημαίνουν πως «οι πρόσφατες αυτές «εκκαθαρίσεις» τοποθετήσεις, μεταθέσεις, ακόμα και οι διορισμοί διευθυντών προαναγγέλθηκαν από το συνδικαλιστικό όργανο πριν αποφασιστεί από τα αρμόδια όργανα και την Διοίκηση της Τράπεζας και πολύ πριν κυκλοφορήσουν οι προβλεπόμενες εγκύκλιοι» και σημειώνουν ότι «επειδή σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παρακάμπτεται ο εσωτερικός κανονισμός και το καταστατικό της ΤτΕ και επειδή «οποιαδήποτε μετακίνηση, προαγωγή διευθυντικών στελεχών πρέπει να πραγματοποιείται με όρους διαφάνειας και αξιοπρέπειας» ερωτούν τον υπουργό εάν «προτίθεται να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο αδικαιολόγητων προαγωγών στελεχών και διευθυντών στην Τράπεζα της Ελλάδος;».

Οι υπογράφοντες ερωτώντες Βουλευτές είναι οι:Βαρδάκης Σωκράτης, Αντωνίου Χρήστος, Αραχωβίτης Σταύρος, Βαγιωνάκη Ευαγγελία, Γεννιά Γεωργία, Γκαρά Αναστασία, Γκιόλας Ιωάννης, Δημαράς Γιώργος, Δουζίνας Κώστας, Εμμανουηλίδης Δημήτρης, Ηγουμενίδης Νίκος, Θεοφύλακτος Γιάννης, Θελερίτη Μαρία, Θραψανιώτης Μανόλης, Καββαδία Αννέτα, Καραγιαννίδης Χρήστος, Καρακώστα Ευαγγελία, Καραναστάσης Απόστολος, Καρασαρλίδου Φρόσω, Κάτσης Μάριος, Κωνσταντινέας Πέτρος, Μανιός Νίκος, Μηταφίδης Τριαντάφυλλος, Μιχελής Αθανάσιος, Μορφίδης Κώστας, Μπάρκας Κώστας,Μπγιάλας Χρήστος, Ντζιμάνης Γιώργος, Ξυδάκης Νίκος, Πάλλης Γιώργος, Παπαδόπουλος Αθανάσιος, Παπαδόπουλος Χριστόφορος, Παπαφιλίππου Γιώργος, Παυλίδης Κώστας, Πρατσόλης Αναστάσιος, Ρίζος Δημήτρης, Σαρακιώτης Ιωάννης, Σηφάκης Γιάννης, Σιμορέλης Χρήστος, Σκουρολιάκος Πάνος, Σκούφα Ελισσάβετ, Στογιαννίδης Γρηγόρης , Συρμαλένιος Νίκος, Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος Τσόγκας Γιώργος και Ψυχογιός Γεώργιος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας για τις φωτογραφίες με τους 200 της Καισαριανής: «Καθοριστική συμβολή στην ιστορική μνήμη»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρετίζει την πρωτοβουλία του υπουργείο Πολιτισμού για την εξασφάλιση των ιστορικών ντοκουμέντων από τις εκτελέσεις αγωνιστών την περίοδο της κατοχής
Κωνσταντίνος Τασούλας
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου διαψεύδει τις καταγγελίες για απλήρωτη εργαζόμενη: «Δεν απασχολείται στην Πλεύση Ελευθερίας εδώ και ένα χρόνο»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας μιλά για «κακοστημένη σκηνοθεσία» στην υπόθεση «Βιολάντα», καταγγέλλει και «εντεταλμένες προσπάθειες εκβίασης» και δηλώνει ότι θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη κατά Γεωργιάδη, Κουσουλό και Πολύζο
Ζωή Κωνσταντοπούλου 21
Κυριάκος Μητσοτάκης για ανεργία στους νέους: Στόχος να ζουν καλύτερα από τις προηγούμενες γενιές
Σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός αναφέρεται σε φοροελαφρύνσεις για νέους έως 25 ετών, στο «Σπίτι μου ΙΙ» και στη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, σημειώνοντας ότι «η ακρίβεια και το στεγαστικό πιέζουν»
Κυριάκος Μητσοτάκης
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου: Κόντρα δίχως τέλος, νέα καταγγελία και αιχμές για την υπόθεση Γρηγορόπουλου
Η αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Υγείας και της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, εδώ και ημέρες, εκτείνεται από την Ολομέλεια έως τις επιτροπές και τα social media, με το πολιτικό θερμόμετρο να παραμένει σταθερά υψηλά
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου
29
Αντώνης Σαμαράς σε Κωνσταντίνο Τασούλα: «Σε λάθος κατεύθυνση» τα εθνικά, αδιέξοδα στο εσωτερικό
Ο πρώην πρωθυπουργός έθεσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητήματα δημογραφικού, ακρίβειας και χρηματοδότησης των ΜμΕ, ενώ άσκησε κριτική στη γραμμή στα ελληνοτουρκικά και ζήτησε η συνταγματική αναθεώρηση να μην γίνει «επικοινωνιακά»
Κωνσταντίνος Τασούλας και Αντώνης Σαμαράς 20
Δημήτρης Μαρκόπουλος: Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής εισηγείται την άρση ασυλίας του για τη μήνυση που του είχε κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης
«Σε μια περίοδο που κόμματα σαν αυτό του κ. Κασσελάκη, πριμοδοτούν την αντιπολιτική, δεν θέλω να δώσω έστω και την παραμικρή αφορμή οπισθοχώρησης και φόβου της αστικής Δημοκρατίας» αναφέρει στο υπόμνημά του ο βουλευτής της ΝΔ
Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος στη Βουλή