Πολιτική

Κοινωνικό μέρισμα: “Λίγη ντροπή δεν βλάπτει” λέει ο ΣΥΡΙΖΑ!

Σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Χρήστο Σταϊκούρα για το κοινωνικό μέρισμα εξαπολύει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πριν καλά – καλά… κατέβει ο Χρήστος Σταϊκούρας από το βήμα της Βουλής, από όπου ανακοίνωσε ποιοι παίρνουν φέτος το κοινωνικό μέρισμα, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε μια άκρως επιθετική ανακοίνωση.

Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για το κοινωνικό μέρισμα

“Ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Σταϊκούρα μέχρι πριν λίγους μήνες χαρακτήριζαν «ψίχουλα» το κοινωνικό μέρισμα 629 εκατ. ευρώ σε 1,6 εκατ. συνταξιούχους το 2016, 750 εκατ. ευρώ σε 3.650.000 δικαιούχους το 2017 και 780 εκατ. ευρώ σε 3.700.000 δικαιούχους το 2018.

Click4more: Αυτοί παίρνουν 700 ευρώ για το κoινωνικό μέρισμα φέτος! Οι ανακοινώσεις Σταϊκούρα – video

Σήμερα, αφού η κυβέρνηση μείωσε τον δημοσιονομικό χώρο κατευθύνοντας μάλιστα το μεγαλύτερο μέρος της μείωσης του ΕΝΦΙΑ σε ελαφρύνσεις για τις πολύ μεγάλες περιουσίες, και χρησιμοποίησε όλον τον υπόλοιπο χώρο του 2019 – που δημιουργήθηκε χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ – για να κλείσει τρύπες του προϋπολογισμού του επόμενου έτους κάνοντας λογιστικά τρικ, πανηγυρίζει γιατί διανέμει κοινωνικό μέρισμα σε 250.000 νοικοκυριά, με πολύ αυστηρά κριτήρια τα οποία αφήνουν προφανώς εκτός όχι μόνο τους συνταξιούχους αλλά και άλλες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Λίγη ντροπή δεν θα έβλαπτε”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημοσκόπηση Alco: Νίκος Δένδιας και Κυριάκος Πιερρακάκης οι πιο επιτυχημένοι Υπουργοί της Κυβέρνησης
Στο ερώτημα «ποιον εμπιστεύεστε για Πρωθυπουργό», ο Κυριάκος Μητσοτάκης (28%) διατηρεί μεγάλο προβάδισμα από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, ωστόσο με μεγάλη διαφορά προηγείται ο... κανένας (35%)
Ο Νίκος Δένδιας και ο Κυριάκος Πιερρακάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν καταγράφουμε απλώς το πρόβλημα της στέγασης, το αντιμετωπίζουμε με στοχευμένα μέτρα
«Η Κυβέρνηση αναπτύσσει συνολικά 40 δράσεις συνολικού προϋπολογισμού άνω των 6,5 δισ. ευρώ για τη στεγαστική κρίση», σημειώνει ο Πρωθυπουργός σε άρθρο του στο ηλεκτρονικό Onside της ΟΝΝΕΔ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 1
Σωκράτης Φάμελλος για τη μήνυση από την Ομάδα Αλήθειας: «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί νοικοκύρης»
«Η μήνυση εναντίον μου, που προανήγγειλε η Ομάδας Αλήθειας, ο μηχανισμός προπαγάνδας του κ. Μητσοτάκη, αποτελεί ευθεία επίθεση κατά της Δημοκρατίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1