Πολιτική

Κόντρα κυβέρνησης με Στουρνάρα! Του ζητούν αναλυτικά στοιχεία!

Εκεί που οι σχέσεις της κυβέρνησης με τον Γιάννη Στουρνάρα έμοιαζαν να καλυτερεύουν εντυπωσιακά, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ζητά με επιστολή του από τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος αναλυτική έκθεση σχετικά με το χρηματοπιστωτικό σύστημα!

Οι σχέσεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Γιάννη Στουρνάρα ήταν ανέκαθεν… “εκρηκτικές”. Αυτό συνέβαινε φυσικά από την εποχή που ο νυν Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ήταν υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά.

Οι τεταμένες σχέσεις συνεχίστηκαν και όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση, αφού κανείς δεν μπορεί να λησμονήσει τις αλλεπάλληλες κλήσεις του Γιάννη Στουρνάρα από την τότε Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ούτως ώστε να καταθέσει σε Επιτροπές της Βουλής.

Ο πάγος έμοιαζε να σπάει την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε τον Γιάννη Στουρνάρα στην… έδρα του, ωστόσο η σημερινή επιστολή του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, έχει το πολιτικό της νόημα.

Η επιστολή, εκτός από τον Γιάννη Στουρνάρα, απευθύνεται επίσης στον κ. Γ. Μιχελή, Πρόεδρο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, στον κ. Χ. Γκότση, Πρόεδρο Επιτροπής ΚΕφαλαιαγοράς, καθώς επίσης και στην κα Λούκα Κατσέλη, Πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.

Τι αναφέρει η επιστολή

Ο Γιάννης Δραγασάκης, αρχικά αναφέρει πως “η τελευταία ανακεφαλαιοποίηση των πιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας εξελίσσεται εντός χρονοδιαγράμματος και βρίσκεται σε φάση ολοκήρωσης”, ακολούθως παραθέτει κάποια δεδομένα, ενώ αμέσως μετά αναφέρει πως διάφορα δημοσιεύματα “επιχειρείται να καλλιεργηθεί ένα ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα με αιτιάσεις για καθυστέρησης της διαδικασίας, ξεπούλημα σε αρπακτικά, αφελληνισμό των τραπεζών” κλπ.

Με την επιστολή αυτή, λοιπόν, ο Γιάννης Δραγασάκης ζητά και από τους τέσσερις παραλήπτες να υποβάλλουν “προς την Κυβέρνηση και τη Βουλή ειδική αναλυτική έκθεση από την σκοπιά των αρμοδιοτήτων σας, η οποία θα αξιολογεί την γενικότερη πορεία του εγχώριου χρηματοπιστωτικού συστήματος από τις αρχές της κρίσης μέχρι σήμερα, θα εξηγεί τους παράγοντες που κατέστησαν αναγκαίες τις ανακεφαλαιοποιήσεις, θα περιγράφει τους όρους με τους οποίους πραγματοποιήθηκαν και θα αποτιμά τα αποτελέσματά τους συνολικά, αλλά και για κάθε τράπεζα ξεχωριστά, με όρους δημόσιου συμφέροντος“. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ανδρουλάκης και ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται για εξόρμηση πόρτα – πόρτα: Σε εγρήγορση ακόμα και τις γιορτές
Την ίδια ώρα, αναμένεται να ανασκουμπωθούν και τα συνεδριακά όργανα, καθώς σύμφωνα με τον Νίκο Ανδρουλάκη, το Συνέδριο του κόμματος θα γίνει τον ερχόμενο Μάρτιο
Τα κάλαντα στον Νίκο Ανδρουλάκη
Έρχεται πρωτοχρονιά με μπλόκα: Τα νέα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση και το «blame game» με τους αγρότες για το χάος στους δρόμους
Στο παρασκήνιο είναι διαρκείς οι επαφές κυβερνητικών και κομματικών παραγόντων με αγρότες ανά την Ελλάδα, με στόχο να υπάρξει συνεννόηση το συντομότερο δυνατόν
Αγρότες με τρακτέρ
«Αποχαιρετώ μία ασυμβίβαστη αγωνίστρια της δημοκρατίας» το συλλυπητήριο μήνυμα Ανδρουλάκη για την απώλεια της Σύλβας Ακρίτα
»Παρούσα στην ιδρυτική διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη και πρώτη γυναίκα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ» τονίζει για τη Σύλβα Ακρίτα ο Νίκος Ανδρουλάκης
Σύλβα Ακρίτα: Τα συλλυπητήρια του Νίκου Ανδρουλάκη – «Αποχαιρετώ μία ασυμβίβαστη αγωνίστρια της δημοκρατίας»