Πολιτική

Κόντρα κυβέρνησης με Στουρνάρα! Του ζητούν αναλυτικά στοιχεία!

Εκεί που οι σχέσεις της κυβέρνησης με τον Γιάννη Στουρνάρα έμοιαζαν να καλυτερεύουν εντυπωσιακά, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ζητά με επιστολή του από τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος αναλυτική έκθεση σχετικά με το χρηματοπιστωτικό σύστημα!

Οι σχέσεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Γιάννη Στουρνάρα ήταν ανέκαθεν… “εκρηκτικές”. Αυτό συνέβαινε φυσικά από την εποχή που ο νυν Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ήταν υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά.

Οι τεταμένες σχέσεις συνεχίστηκαν και όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση, αφού κανείς δεν μπορεί να λησμονήσει τις αλλεπάλληλες κλήσεις του Γιάννη Στουρνάρα από την τότε Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ούτως ώστε να καταθέσει σε Επιτροπές της Βουλής.

Ο πάγος έμοιαζε να σπάει την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε τον Γιάννη Στουρνάρα στην… έδρα του, ωστόσο η σημερινή επιστολή του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, έχει το πολιτικό της νόημα.

Η επιστολή, εκτός από τον Γιάννη Στουρνάρα, απευθύνεται επίσης στον κ. Γ. Μιχελή, Πρόεδρο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, στον κ. Χ. Γκότση, Πρόεδρο Επιτροπής ΚΕφαλαιαγοράς, καθώς επίσης και στην κα Λούκα Κατσέλη, Πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.

Τι αναφέρει η επιστολή

Ο Γιάννης Δραγασάκης, αρχικά αναφέρει πως “η τελευταία ανακεφαλαιοποίηση των πιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας εξελίσσεται εντός χρονοδιαγράμματος και βρίσκεται σε φάση ολοκήρωσης”, ακολούθως παραθέτει κάποια δεδομένα, ενώ αμέσως μετά αναφέρει πως διάφορα δημοσιεύματα “επιχειρείται να καλλιεργηθεί ένα ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα με αιτιάσεις για καθυστέρησης της διαδικασίας, ξεπούλημα σε αρπακτικά, αφελληνισμό των τραπεζών” κλπ.

Με την επιστολή αυτή, λοιπόν, ο Γιάννης Δραγασάκης ζητά και από τους τέσσερις παραλήπτες να υποβάλλουν “προς την Κυβέρνηση και τη Βουλή ειδική αναλυτική έκθεση από την σκοπιά των αρμοδιοτήτων σας, η οποία θα αξιολογεί την γενικότερη πορεία του εγχώριου χρηματοπιστωτικού συστήματος από τις αρχές της κρίσης μέχρι σήμερα, θα εξηγεί τους παράγοντες που κατέστησαν αναγκαίες τις ανακεφαλαιοποιήσεις, θα περιγράφει τους όρους με τους οποίους πραγματοποιήθηκαν και θα αποτιμά τα αποτελέσματά τους συνολικά, αλλά και για κάθε τράπεζα ξεχωριστά, με όρους δημόσιου συμφέροντος“. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ελλάδα ασφαλώς αναγνωρίζει το διεθνές ποινικό δικαστήριο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσει τη χώρα να καταστραφεί
«Το tweet μου για την Eurovision ανέδειξε την αριστερή υποκρισία» είπε ο υπουργός Υγείας για τις αναρτήσεις του για τη Διεθνή Αμνηστία και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης
Ο Άδωνις Γεωργιαδης 21