Πολιτική

Κόντρα στη Βουλή για το ασφαλιστικό

Υψηλοί τόνοι στη Βουλή μεταξύ του υπουργού Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδου και των εισηγητών των κομμάτων κατά τη συζήτηση των άρθρων του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Ο εισηγητής της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, αναρωτήθηκε πως η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ συμφωνεί ιδεολογικά σε ένα τέτοιο νομοσχέδιο που αποσύρει την εγγύηση του κράτους από την καταβολή των συντάξεων.
 
«Παραδοθήκατε είπε άνευ όρων στην τρόικα, δεν έγιναν διαπραγματεύσεις για την κοινωνική συνοχή», είπε χαρακτηριστικά και επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί ελπίζοντας σε κάποιες αλλαγές.
 
«Εμείς κάνουμε διάλογο, ακόμα και στο εσωτερικό μας, δεν φοβόμαστε τις δημοκρατικές συγκρούσεις, ενσωματώνουμε τις διαφωνίες μέσω διαδικασιών σύνθεσης» ανέφερε ο Λοβέρδος κατηγορώντας τη ΝΔ ότι δεν έχει καταλήξει στο ποια άρθρα συμφωνεί.
 
Ο εισηγητής του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος, καταλόγισε αδυναμία στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε ότι προχωρά σε έγκλημα εις βάρος των κοινωνικών κατακτήσεων.
 
Έκανε λόγο για αναχρονισμό με το να καταργούνται τα βαρέα και ανθυγιεινά και να μειώνονται οι συντάξεις.
 
Δεν μπορούμε να ψηφίσουμε κανένα άρθρο υποστήριξε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Κριτσιωτάκης. Ακόμα και να συμφωνούσαμε σε κάτι μικρό –είπε- είναι ντροπή να το ψηφίσεις και να εμφανίζεσαι ότι υπάρχει συναίνεση σε αυτό το νομοσχέδιο.
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: Οι συνεπείς επαγγελματίες θα δουν φοροελαφρύνσεις στα μέτρα της ΔΕΘ – Μακάρι να υπήρχαν τα λεφτά για 13ο και 14ο μισθό
Τη μείωση φορολογικών συντελεστών προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ,...
Ο Παύλος Μαρινάκης
17
Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα 12 μονάδων της ΝΔ έναντι της ΕΛΑΣ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ – Μοιρασμένοι οι πολίτες για «εκλογές τώρα»
Στο 26,5% το ποσοστό της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, μικρή πτώση για την ΕΛΑΣ, σταθερά τρίτο το ΠΑΣΟΚ. Το 12% των πολιτών «καλοβλέπει» ένα νέο κόμμα υπό τον Αντώνη Σαμαρά
Κάλπη, εκλογές 204
Πλεύση Ελευθερίας: Παραιτήθηκε ο αγροτοσυνδικαλιστής Σωκράτης Αλειφτήρας
Το μέλος της Γραμματείας της Πανελλήνιας Επιτροπής των Μπλόκων, κάνει λόγο για «μια συνειδητή απόφαση που έχει να κάνει με την ανάγκη μου να παραμείνω πιστός στα πιστεύω μου και τις αξίες μου»
Ο Σωκράτης Αλειφτήρας 7