Πολιτική

Κώστας Τσιάρας: «Δημοσιοποίηση και των δηλώσεων των συζύγων των βουλευτών στο πόθεν έσχες, τελεία και παύλα»

Θα γίνεται η δημοσιοποίηση των δηλώσεων πόθεν έσχες των συζύγων των βουλευτών, ξεκαθάρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, σε παρέμβασή του νωρίτερα στη συζήτηση που εξελίσσεται στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Ζητώ το λόγο για να διευκρινίσω ένα ζήτημα, για το οποίο βλέπω ότι παίρνει χώρο δημοσιότητας, αυτή τη στιγμή, με μια δυστυχώς παρελκυστική τακτική, η οποία επαναλαμβάνεται δυστυχώς συχνά, τελευταία», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης βάζοντας τέλος στα σενάρια ότι δεν θα δημοσιοποιούνται οι δηλώσεις των συζύγων των βουλευτών στις δηλώσεις πόθεν έσχες .

«Όταν νωρίτερα βρισκόταν στο βήμα ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, του διευκρίνισα ότι η δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες των συζύγων υπόχρεων, βεβαίως και θα δημοσιοποιείται. Παρόλα αυτά βλέπω να αναφέρεται ότι από την πλευρά της κυβέρνησης, υποτίθεται υπάρχει πρόθεση να μην συμβεί αυτό. Επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά. Το δηλώσαμε, από την πρώτη στιγμή, ότι θα γίνεται δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες των συζύγων των υποχρέων. Τελεία και παύλα», είπε ο Κώστας Τσιάρας.

«Φέρτε τη νομοτεχνική»

Το λόγο πήρε στη συνέχεια, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ. «Κύριε Τσιάρα, εμείς σας το είπαμε απολύτως καλόπιστα εξ αρχής και εσείς καλόπιστα γνέψατε “ναι”. Για να γίνει όμως μια κουβέντα νόμος, χρειάζεται να φέρετε μια νομοτεχνική. Περιμέναμε μισή ώρα. Λέμε: “καθυστέρησε ο υπουργός”. Περιμέναμε μια ώρα. Λέμε: “καθυστέρησε ο υπουργός”. Μιάμιση ώρα, δύο ώρες, δύομισι, τρεις ώρες. Είμαστε εδώ. Καλόπιστα πάλι. Φέρτε τη νομοτεχνική, να σταματήσουμε και εμείς να έχουμε αμφιβολίες. Τη νομοτεχνική», είπε ο Κώστας Ζαχαριάδης.

«Μάλλον περί άλλων τυρβάζετε»

«Κύριε Ζαχαριάδη, ενδεχομένως δεν έχετε παρακολουθήσει την πρακτική των συζητήσεων των νομοσχεδίων που αφορούν στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Γι΄ αυτό τον λόγο και μόνο μπορώ να σας καταλάβω. Διαφορετικά, θα έλεγα ότι μάλλον περί άλλων τυρβάζετε», απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

«Ό,τι έχουμε προαναγγείλει και ό,τι έχουμε πει, πάντα αποτυπώνεται στις νομοτεχνικές βελτιώσεις. Και όλα αυτά είναι ζητήματα που σε μια ζώσα κοινοβουλευτική διαδικασία, ξέρετε καλά, ότι θέλουν και τον χρόνο τους και το περιθώριο, προκειμένου να εξαντληθούν, με βάση τη διατύπωση, μέχρι και της τελευταίας λέξεως. Και προφανώς δεν είναι και το μόνο ζήτημα που διατυπώνεται, μέσα από μια νομοτεχνική βελτίωση. Ξέρετε έρχεται συνολικά και όχι μόνο για ένα ζήτημα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι όλα αυτά για τα οποία έχουμε δεσμευτεί θα αποτυπωθούν στις νομοτεχνικές βελτιώσεις», συμπλήρωσε ο Κώστας Τσιάρας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το «επαναστατικό αυτονόητο» για αξιολόγηση και διαφάνεια στο Δημόσιο και η Εθνική Στρατηγική για τη βία των ανηλίκων
«Είμαστε δίπλα στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς και κυρίως, είμαστε δίπλα στα παιδιά, για να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον που τα προστατεύει» αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
Πολάκης για εκλογή προέδρου ΣΥΡΙΖΑ: Πρέπει να έχει την κοινωνική αποδοχή – Πού διαφώνησε με Φάμελλο
«Ο αρχηγός πρέπει να συγκεντρώνει την κοινωνική αποδοχή, άρα δεν είναι καλό να γίνουν βήματα πίσω» είπε ο βουλευτής Χανίων για τη διαδικασία εκλογής Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Παύλος Πολάκης στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ