Πολιτική

Κωστής Χατζηδάκης: Τέλος Απριλίου η απόφαση για τον κατώτατο μισθό – Έρχεται μονάδα ελεγκτών μέσα στον ΕΦΚΑ

Μέχρι το τέλος Απριλίου θα έχει ληφθεί η απόφαση για την αύξηση του κατώτατου μισθού, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε πως το 2021 έγινε μια μικρή συμβολική αύξηση και τώρα που η οικονομία μπήκε σε τροχιά ανάκαμψης, αυτό θα έχει αντανάκλαση στις τσέπες των εργαζομένων.

Υποστήριξε πως από τότε που ανέλαβε την κυβέρνηση η ΝΔ όσοι λαμβάνουν τον κατώτατο μισθό λαμβάνουν 305-533 περισσότερα ευρώ ετησίως, κάτι που σημαίνει 4-5,5% αύξηση.

«Μέχρι το τέλος θα έχουν κλείσει οι εκκρεμείς συντάξεις μέχρι το 2018»

Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης, μέχρι τέλος Ιανουαρίου θα έχουν τελειώσει όλες οι εκκρεμείς συντάξεις από το 2018 και πριν ενώ μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα έχουν κλείσει οι υποθέσεις που εκκρεμούν πριν το 2019.

Είπε επίσης ότι την περασμένη χρονιά δοθήκαν 225 χιλ. εκκρεμείς συντάξεις, κάτι που αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών.

Είπε στον ΣΚΑΪ πως τους επόμενους μήνες θα τεθούν σε εφαρμογή – μέσω του συστήματος Άτλας – η ψηφιακή έκδοση των συντάξεων αναπηρίας και η ψηφιακή έκδοση των συντάξεων μισθωτών ιδιωτικού τομέα.

Αξιολόγηση μέσα στον ΕΦΚΑ

Αναφερόμενος στο τηλεφωνικό κέντρο του ΕΦΚΑ δήλωσε ότι από τις αρχές Αυγούστου έχουν καταγραφεί πάνω από 1 εκατομμύριο απαντημένες κλήσεις. 

Ανέφερε πως έρχεται ειδική μονάδα εσωτερικών ελέγχων στον ΕΦΚΑ με επικεφαλής ανώτατο δικαστικό, που θα ελέγχει ουσιαστικά τις καταγγελίες. «Έχουμε 1200 εκκρεμείς καταγγελίες, κάτι που δεν είναι νοητό» τόνισε.

Σημείωσε ότι θα πρέπει να επιβραβεύονται οι υπάλληλοι που κάνουν καλά τη δουλειά τους αλλά παράλληλα να ελέγχονται αυτοί που δεν την κάνουν καλά. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σωκράτης Φάμελλος: Ο Μίκης Θεοδωράκης μπόλιασε τον λαό με αξιοπρέπεια και πολιτισμό
«Ο Μίκης και το έργο του ανήκουν σ' ένα αύριο που διεκδικεί και φέρνει έναν καλύτερο κόσμο», τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον χαιρετισμό του σε εκδήλωση στη Ζάτουνα Αρκαδίας για τον αείμνηστο συνθέτη
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος στην εκδήλωση για τον αείμνηστο Μίκη Θεοδωράκη στη Ζάτουνα Αρκαδίας
Αντιπαράθεση Στέφανου Κασσελάκη – Δημήτρη Μαρκόπουλου: «Για λάθος λέξη σε υπότιτλο ενός site απειλεί με μηνύσεις»
«Απίστευτος προπέτης ο Κασσελάκης, τη λέξη "business" την μπέρδεψε με "μίζες", χωρίς να ακούσει το απόσπασμα της ΕΡΤ έσπευσε να απειλήσει με μηνύσεις, προσοχή γιατί και εγώ κάνω αγωγές» τονίζει ο Δημήτρης Μαρκόπουλος
Στέφανος Κασσελάκης 3