Πολιτική

Κοτζιάς για Σκοπιανό: Σύνθετη ονομασία με γεωγραφική προέλευση

Για τις θέσεις με τις οποίες προσέρχεται η ελληνική πλευρά στις διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό ενημέρωσε το υπουργικό ο Νίκος Κοτζιάς. Ο κ. Κοτζιάς είπε πως η εθνική θέση έχει ήδη παρουσιαστεί το 2007-2008 και αφορά σε συνθέτη ονομασία με γεωγραφική προέλευση για χρήση έναντι όλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εξωτερικών στην τοποθέτησή του σημείωσε πως η κυβέρνηση κληρονόμησε προβλήματα, καθώς στο παρελθόν η εξωτερική πολιτική λειτουργούσε με τη λογική του “δεν παίρνω πρωτοβουλίες και περιμένω πως κάποια στιγμή θα κερδίσω τα πάντα”.

Αυτό όμως, είπε ο κ. Κοτζιάς, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν αποτελεί σοβαρή στάση. Και πρoσθεσε πως η κυβέρνηση αυτή είναι τολμηρή και σοβαρή και αυτό το αποδεικνύει καθώς έχει το θάρρος να προχωρήσει με συνέπεια στην επίλυση προβλημάτων.

πηγη: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Όχι» Τασούλα σε Τσίπρα για τη δημοσιοποίηση των πρακτικών του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών μετά το δημοψήφισμα
«Όπως ξέρετε, το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών δεν προβλέπεται στο Σύνταγμα. Είναι συνεπώς άτυπο όργανο του οποίου οι συνεδριάσεις γίνονται κεκλεισμένων των θυρών»
Αλέξης Τσίπρας και Κωνσταντίνος Τασούλας 38