Πολιτική

Κοτζιάς: “Βόρεια Μακεδονία καλώς ήρθες στη ζωή μας”!

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, καλωσορίζει την Βόρεια Μακεδονία στην... ζωή μας, με ένα συγκινησιακά φορτισμένο tweet.

Ο Νίκος Κοτζιάς είναι ένας εκ των αρχιτεκτόνων της Συμφωνίας των Πρεσπών. Συμμετείχε ενεργά στις διαπραγματεύσεις και μάλιστα παρά την απομάκρυνσή του από τον υπουργικό θώκο, στην κυβέρνηση του πίστωναν την σκληρή δουλειά που έκανε για να ολοκληρωθεί η Συμφωνία. Έτσι… εμφανίζεται χαρούμενος για την “Βόρεια Μακεδονία”.

Ο Κοτζιάς και η Βόρεια Μακεδονία

Η Συνταγματική Αναθεώρηση στα Σκόπια υπερψηφίστηκε κι έτσι η Συμφωνία των Πρεσπών “ξεκλειδώνει” από την πλευρά της γειτονικής μας χώρας, φέρνοντας την… Βόρεια Μακεδονία ένα βήμα πιο κοντά.

[read4more]

Πλέον η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ελλάδας, η οποία πρέπει να επικυρώσει στην Συμφωνία στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ο Νίκος Κοτζιάς εμφανίζεται με ανάρτησή του πλήρως ικανοποιημένος από την νίκη του Ζόραν Ζάεφ στο Κοινοβούλιο της πΓΔΜ και με ένα… σχεδόν νοσταλγικό tweet, αναφέρεται στον “Ζόραν και τον Νικόλα“, εννοώντας τους Ζάεφ και Ντιμιτρόφ, με τους οποίους και διαπραγματεύονταν επί μήνες για την Συμφωνία.

Βόρεια Μακεδονια καλώς ήρθες στη ζωή μας” το σαφές μήνυμά του, που έχει αναρτηθεί στα ελληνικά και τα αγγλικά.

Αναλυτικά αναφέρει: “Μίλησα με Ζόραν και Νικόλα.Θυμηθήκαμε τις δυσκολίες, την κουραση, τις εντάσεις, την εμπιστοσύνη και τις ελπίδες που περάσαμε δουλεύοντας τη Συμφωνία.Ονειρευτήκαμε το κοινό μέλλον των 2 λαών. Βόρεια Μακεδονια καλώς ήρθες στη ζωή μας.Η ιστορία πρέπει να είναι σχολείο και όχι φυλακή”.

Δείτε τις αναρτήσεις του Νίκου Κοτζιά για την Βόρεια Μακεδονία

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σακελλαροπούλου: Δεν παρέλαβα ποτέ ηχητικό των πρακτικών του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών – Παυλόπουλος: Διαβιβάσθηκαν γραπτώς
«Τα συγκεκριμένα πρακτικά δεν συνοδεύονταν από ηχητικό αρχείο, είναι μόνο το γραπτό, ανυπόγραφο κείμενο», αναφέρει η πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας
Η πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου 6
Τζορτζ Τσούνης: «Η Γκιλφόϊλ θα είναι η καλύτερη πρέσβης που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα»
«Έχει πολλά χαρίσματα, έχει θάρρος και πιστεύει στο κράτος δικαίου και νομίζω πως τα 3,5 χρόνια που θα είναι στην Ελλάδα, θα είναι από τα καλύτερα χρόνια στις σχέσεις ΗΠΑ – Ελλάδας»
Ο Τζορτζ Τσούνης
2
Μαρινάκης: Ο Τσακαλώτος ομολόγησε στους Financial Times την εξαπάτηση των πολιτών με το δημοψήφισμα του 2015 
Ο κ. Τσίπρας εξαπάτησε τον ελληνικό λαό επιτρέποντας στη μισή του κυβέρνηση να μεθοδεύει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και στην άλλη μισή να προωθεί ένα ψευδεπίγραφο δημοψήφισμα
Ο Παύλος Μαρινάκης 2
Θάνος Πλεύρης για μεταναστευτικό: Τέλος στο παραμύθι με τις μωρομάνες, μην ανησυχείτε εμείς δεν θα φτιάξουμε ξανά Μόριες
«Η Αριστερά ζητά να καταγράφεται και να χορηγείται άσυλο σε όλους. Αυτή τη στιγμή, 3 εκατ. άνθρωποι περιμένουν στις ακτές της Λιβύης. Καταλαβαίνετε τι ζητάτε;» είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνος Πλεύρης στη Βουλή 9
Ευάγγελος Βενιζέλος σε Γιώργο Γεραπετρίτη για το μεταναστευτικό: Γιατί η κυβέρνηση έπρεπε τώρα να προκαλέσει τη συζήτηση για το άρθρο 15 της ΕΣΔΑ;
«Ο ίδιος όμως προσυπέγραψε και υποστήριξε την επίσημη κυβερνητική δήλωση ότι λαμβάνονται μέτρα «κατά παράβαση των υποχρεώσεων που προβλέπονται στη Σύμβαση»
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος 14