Πολιτική

Κουρουμπλής: Θα αντέξει η κυβέρνηση με 153 βουλευτες

Δεν υπάρχει πρόβλημα με την κυβερνητική πλειοψηφία εκτίμησε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής και διερωτήθηκε "γιατί να μην αντέξει;" η πλειοψηφία των 153 βουλευτών.

Μιλώντας στο Mega και αναφερόμενος στη στάση του πρωθυπουργού τόνισε: “το ότι ένας ηγέτης αντιλαμβανόμενος την ευθύνη που έχει απέναντι σε έναν λαό έχει μια τέτοια τοποθέτηση και αναζητά μια συνεννόηση σε μείζοντα ζητήματα, δείχνει την ευθύνη που έχει ο άνθρωπος αυτός για την πατρίδα του και την κοινωνία”. Ζήτησε δε, να κρίνει ο ελληνικός λαός -που είναι, όπως είπε, ο τελικός κριτής- την πρωτοβουλία Τσίπρα και την άρνηση της αντιπολίτευσης να συνδράμει.

Σχετικά με το ενδεχόμενο συμμετοχής και άλλων δυνάμεων στην κυβέρνηση, ο κ. Κουρουμπλής υποστήριξε πως όταν κάποιος αναζητά τη συνεννόηση δεν σημαίνει ότι αυτόματα συμμετέχει κάποιος άλλος στην κυβέρνηση. Τόνισε μάλιστα ότι δεν είναι σίγουρο ότι βουλευτές όπως ο κ. Παναγούλης “δεν θα στηρίξει την κυβέρνηση”.

Για το ασφαλιστικό σημείωσε ότι η κυβέρνηση “δεν έχει καταλήξει ακόμα” ενώ συμπλήρωσε ότι η συζήτηση πρέπει να γίνει με ειλικρίνεια και όχι “με κοντόφθαλμες επιλογές”.

Υπογράμμισε πως “η κυβέρνηση δεν κουβαλάει ένα ιστορικό βεβαρημένο σε επιλογές που εξυπηρέτησαν άλλου είδους λογικές” και πρόσθεσε ότι “δεν μπορεί να κρίνουν την κυβέρνηση αυτοί που κατέστρεψαν το ασφαλιστικό σύστημα της Ελλάδας”.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ανδρουλάκης: «Για τη χώρα μας, το 2026, είναι η χρονιά που τελειώνουν οι αυταπάτες»
«Ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη ένα ριζικά διαφορετικό υπόδειγμα διακυβέρνησης, που στηρίζεται στο ήθος, την αξιοκρατία και τον έμπρακτο σεβασμό, για να ξαναχτίσουμε γέφυρες εμπιστοσύνης» λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης
Νίκος Ανδρουλάκης
Ανδρουλάκης, Φάμελλος και Κουτσούμπας άκουσαν τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα – Τα μηνύματά τους για το 2026
Στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ άκουσε τα κάλαντα ο Ανδρουλάκης, στον Περισσό απόλαυσε τα κάλαντα από την χορωδία της ΚΝΕ ο Κουτσούμπας και στην Θεσσαλονίκη στα γραφεία τους ΣΥΡΙΖΑ στη Θέρμη βρέθηκε ο Φάμελλος
Kάλαντα της Πρωτοχρονιάς στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, από την αδελφότητα Κεφαλληνίων και Ιθακησίων Πειραιά