Πολιτική

Κουτσούμπας: “Μνημόνιο με βάρβαρα μέτρα”

Ότι φορτώνει στο λαό ένα νέο μνημόνιο με βάρβαρα μέτρα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο ΓΓ της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη διαπραγμάτευση και τη σύναψη δανειακής σύμβασης με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας “ESM”.

Όπως είπε ο κ. Κουτσούμπας, η κυβέρνηση θέτει το δίλημμα “μνημόνιο ή grexit”, το οποίο είναι το ίδιο εκβιαστικό δίλλημα που είχαμε ακούσει και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Και πρόσθεσε ότι και τα άλλα κόμματα ομονόησαν σε ένα νέο μνημόνιο με βάρβαρα μέτρα που είναι χειρότερο από αυτό του Γιούνκερ.

Επιπλέον σημείωσε ότι είναι “κείμενο τελειωμένο”, καθώς, όπως είπε, “η κυβέρνηση θα γράφει τα πάντα κατ΄υπόδειξη της χειρότερης τρόικας”. Επισήμανε, δε, ότι αυτό έχει ήδη την εξουσιοδότηση από ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ καθώς υπέγραψαν το κοινό ανακοινωθέν στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

Ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι καλοί μαθητές που γίνανε καλύτεροι από τους εκπαιδευτές τους έχοντας προχωρήσει σε μίνι πραξικοπήματα, fast track διαδικασίες στη Βουλή, Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, σημειώνοντας ότι “πάντοτε ήσασταν οπαδοί του πολιτικού αμοραλισμού”.

Στη συνέχεια, και σχετικά με το δημοψήφισμα, ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι “έπρεπε να τεθούν στο δημοψήφισμα και οι προτάσεις των δανειστών και οι δικές σας, αλλά εσείς θέλατε να υφαρπάξετε ένα “όχι” για να το χρησιμοποιήσετε στον τυχοδιωκτισμό σας”.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε ότι αυτό που χρειάζεται είναι η οργάνωση του λαού και η ολόπλευρη προετοιμασία του για να οργανώσει την οικονομία και την κοινωνία έξω από ιμπεριαλιστικές ενώσεις, ενώ χαρακτήρισε τα δήθεν μεταβατικά προγράμματα βούτυρο στο ψωμί του κάθε Σόιμπλε και των καπιταλιστών. Κάλεσε, δε, σε ρήξη με την ΕΕ με παράλληλη αξιοποίηση των αντιθέσεων ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικά κράτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Βρισκόμαστε μόνο στην αρχή ενός πολύ σημαντικού προγράμματος ενίσχυσης της εθνικής αεράμυνας
«Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες πρέπει να εμπιστεύονται τις Ένοπλες Δυνάμεις σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς στους οποίους ζούμε», ανέφερε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Άκης Σκέρτσος για συμφωνία με Chevron: Η Ελλάδα δυναμώνει γεωπολιτικά και ενεργειακά
Ο υπουργός Επικρατείας συνδέει τη συμφωνία για τις έρευνες νοτίως της Κρήτης με την ενίσχυση της εθνικής ισχύος και επιτίθεται στα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη στάση τους στη Βουλή
Άκης Σκέρτσος
ΚΚΕ κατά της καμπάνιας του ΥΠΕΘΑ για τη στράτευση γυναικών: «Είμαστε ριζικά αντίθετοι»
Το τμήμα της ΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας κάνει λόγο για επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στους πολέμους και απορρίπτει το κυβερνητικό επιχείρημα περί ενίσχυσης της άμυνας
Γυναίκες στον στρατό 8
Χατζηδάκης για αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Εξετάζονται παρεμβάσεις, είμαστε ήδη σε συζητήσεις με τις εταιρείες
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μίλησε για συγκράτηση της ακρίβειας λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή και εξέφρασε αισιοδοξία του για τη φετινή τουριστική πορεία
Πλοίο, επιβάτες, ακτοπλοϊκά