Πολιτική

Κουβέλης σε Σαμαρά: “Πάρε τηλέφωνο Λαγκάρντ και Γιούνκερ!”

Την πολιτική επίλυση του αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει ο κυβερνητικός συνασπισμός αναμένεται να επιδιώξει το μεσημέρι ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit, ο κ. Κουβέλης, θα ζητήσει από τον κ. Σαμαρά να τηλεφωνήσει στην επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λανγκάρντ και στον Πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν Κλώντ Γιούνκερ και να τους περιγράψει την κατάσταση αλλά και να τους καλέσει να πάρουν θέση για όλα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες.

Ο κ.Κουβέλης αναμένεται να ζητήσει από τον κ. Σαμαρά να πει στους δυο συνομιλητές του που φτάνουν τα όρια της Ελλάδας, ποιές είναι οι απαιτήσεις και η διαφωνία της τρόικας και να τους καλέσει να πουν ευθέως εαν συμφωνούν με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Όπως λένε πηγές από την ΔΗΜΑΡ, σε επίπεδο λόγων τόσο το ΔΝΤ όσο και η ΕΕ έχουν τοποθετηθεί ευμενώς υπερ της χώρας μας τώρα τελευταία, αλλά θα πρέπει να το δείξουν και σε επίπεδο έργων.

Και προσθέτουν ότι με το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί, ιδιαίτερα μετά τον χθεσινοβραδινό καυγά Στουρνάρα – Τόμσεν, πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες από τους επικεφαλής των οργανισμών και όχι να είναι όλα εν λευκώ στους διορισμένους υπαλλήλους τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σε εξέλιξη η έκτακτη συνάντηση Σαμαρά-Στουρνάρα – Στις 13:00 το…

 

Άγριος καυγάς Στουρνάρα – Τόμσεν για τα μέτρα -Εμπλοκή μετά…

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεωργιάδης σε Ακρίτα: Προετοιμαστείτε να έρθετε στο δικαστήριο για τις ανυπόστατες κατηγορίες που εκστομίζετε
«Η ανάρτηση σας θα μείνει στην νεότερη ελληνική Ιστορία ως μνημείο κυνισμού, αυταρχισμού και κυβερνητικής αυθαιρεσίας», απαντησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Άδωνις Γεωργιάδης και Έλενα Ακρίτα 10
Ποινικές κι αστικές συνέπειες για τους δράστες επιθέσεων στα Πανεπιστήμια - Κυρώσεις και στα Ιδρύματα που δεν συμμορφώνονται με τον νόμο
Μέσα στις επόμενες ημέρες οι προτάσεις του υπουργείου Παιδείας για την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια. «Οδηγός» τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στα γήπεδα
Κυριάκος Μητσοτάκης 14