Πολιτική

Κουβέλης: Το φορολογικό πρέπει να είναι απλό και δίκαιο

O Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στην Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματός του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο φορολογικό τονίζοντας ότι πρέπει να ελαφρύνει τα χαμηλά εισοδήματα.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

O πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε ότι αυτό «πρέπει να είναι απλό και δίκαιο, να υπακούει στην αρχή «περισσότεροι φόροι από όλους και λιγότεροι φόροι από τον καθένα».

Επιπλέον ο κ. Κουβέλης επεσήμανε ότι «το νεο φορολογικό πρέπει να ελαφρύνει τα χαμηλά εισοδήματα, να αντιμετωπίζει με ενιαία κλίμακα τα εισοδήματα από εργασία, ενοίκια και ατομική δραστηριότητα και να προβλέπει ρυθμίσεις για τα τέκνα».

Κατέληξε δε λέγοντας ότι στόχος θα πρέπει να είναι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, με την καταγραφή και τον έλεγχο του συνόλου των εισοδημάτων φυσικών και νομικών προσώπων.

Για τον εκλογικό νόμου, ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι «η αλλαγή του εκλογικού συστήματος, με καθιέρωση της απλής αναλογικής αποτελεί πλέον μία απαραίτητη και ώριμη επιλογή», για να προχωρήσει η εξυγίανση του πολιτικού συστήματος, η ουσιαστική λειτουργία και αναβάθμιση των θεσμών διαφάνειας και κοινωνικού ελέγχου, τα οποία αποτελούν σταθερή και βασική επιλογή της ΔΗΜΑΡ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανοιχτή σύγκρουση Κουβέλη – Σαμαρά – Απαράδεκτη η εγκύκλιος για την ιθαγένεια λέει η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τα 10 πολιτικά μηνύματα του Τσίπρα από το myELAS: Από το νέο υπουργείο Έρευνας έως το σχέδιο για το ρεύμα και τη διεκδίκηση της εξουσίας
Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη δεν δημιουργήθηκε για να αποτελεί δύναμη διαμαρτυρίας, αλλά για να διεκδικήσει τη διακυβέρνηση της χώρας
Αλέξης Τσίπρας
59