Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

“Κραχ” στους ΑΝΕΛ! “Παρών” ψήφισε ο Παπαχριστόπουλος για την συζήτηση στη Βουλή!

ΑΝΕΛ
Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

Η αναβολή της συζήτησης στη Βουλή για την πώληση όπλων στην Σαουδική Αραβία ήρθε με μια δυσάρεστη (για τους ΑΝΕΛ) έκπληξη.

Η συζήτηση της επερώτησης της ΝΔ για το θέμα της πώλησης όπλων στην Σαουδική Αραβία αναβλήθηκε. Θα γίνει την Δευτέρα, 27.11.2017 αντί για αύριο, Πέμπτη 23.1..2017, μετά από σχετικό αίτημα του Αλέξη Τσίπρα, ώστε να είναι και ο ίδιος παρών. Κάτι που προκάλεσε πολιτική θύελλα μεν, ωστόσο είχε και μια απρόσμενη εξέλιξη όσον αφορά στο στρατόπεδο των ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ρήγμα παρατηρήθηκε στο συγκυβερνών κόμμα. Από την πλευρά των ΑΝΕΛ, λοιπόν, υπέρ ήταν ο Δημήτρης Καμμένος. Ο βουλευτής Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ωστόσο, ψήφισε παρών και η διάσπαση ήταν γεγονός!

ΑΝΕΛ

Σημειώνεται πως υπέρ της αναβολής τάχθηκε και το Ποτάμι, ενώ το ΚΚΕ αποχώρησε.

Ομόφωνη ήταν η απόφαση και για τα απόρρητα έγγραφα, για τα οποία έγινε επίσης ένας σχετικός… χαμός (σ.σ. διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ εδώ). Αποφασίστηκε, λοιπόν, να είναι σφραγισμένα.

Το χρονικό της κόντρας για την συζήτηση στη Βουλή

Η συζήτηση είχε προγραμματισθεί για την Πέμπτη 23.11.2017 στην ολομέλεια της Βουλής. Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση να μετατεθεί για την άλλη εβδομάδα. Κι αυτό ούτως ώστε να είναι και ο ίδιος παρών. Η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε να γίνει την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου. Ο κ. Τσίπρας την Πέμπτη και την Παρασκευή θα λείπει στο εξωτερικό.

Στην επιστολή που έστειλε ο κ. Τσίπρας στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, μεταξύ άλλων κάνει λόγο για «κωμική επιχείρηση παραπληροφόρησης εκ μέρους της αντιπολίτευσης και μερίδας του Τύπου, στοχεύοντας να παρουσιάσει την προγραμματισμένη απουσία μου ως δήθεν απόδραση από την συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κο Πάνο Καμμένο».

Ο κ. Τσίπρας, επιτίθεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφέροντας: «Παρά το γεγονός ότι ουδέποτε Πρωθυπουργός της χώρας έχει παρευρεθεί ή πολύ περισσότερο τοποθετηθεί σε διαδιακασία επίκαιρης επερώτησης η επιχείρηση συκοφαντίας, παραπληροφόρησης και προπαγάνδας δεν μπορεί και δεν πρόκειται να μείνει εκ μέρους μου αναπάντητη.

Και τούτο με την ελπίδα ότι ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ως ηθικός αυτουργός της συκοφαντίας θα έχει το πολιτικό σθένος να παρουσιαστεί στη διαδικασία ώστε να υποστηρίξει τα όσα ανυπόστατα έχει τόσες μέρες αναπαράξει η ΝΔ όσο και μεγάλη μερίδα του Τύπου».

ΝΔ: Δεν δεχόμαστε δεύτερη αναβολή

Η ΝΔ με ανακοίνωσή της τόνισε ότι δεν δέχεται νεα αναβολή της συζήτησης και καλεί τον Πρόεδρο της Βουλής να σεβαστεί την κοινοβουλευτική διαδικασία. Μάλιστα, καλεί τον πρωθυπουργό «Αν επιθυμεί να υπερασπιστεί τον συναρχηγό του ας προγραμματίσει εκείνος μια νέα συζήτηση στην Βουλή όποτε το επιθυμεί. Άλλωστε στο θέμα δεν θα εξαντληθεί αύριο…».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις