Πολιτική

Ξυδάκης: Προαναγγελία… διαζυγίου με τους ΑΝΕΛ;

Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις που έκανε ο Νίκος Ξυδάκης, σχετικά με την κυβερνητική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ.

Περισσότερα από τρία χρόνια μετρά ήδη η κυβερνητική συνεργασία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Μια σχέση που… επανεπιβεβαιώθηκε μετά και τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015. Μια σχέση που είναι αποτελεσματική όσον αφορά στο ζήτημα των… στεγανών, αφού οι δύσκολες αποφάσεις που έχει πάρει η κυβέρνηση είναι πολλές και οι… απώλειες όχι.

Ωστόσο το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια… αύξηση στα ζητήματα στα οποία υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων.

Σε αυτή την αύξηση αναφέρθηκε ο Νίκος Ξυδάκης, “βγάζοντας” είδηση!

Να το… ξαναδούμε λέει ο Ξυδάκης!

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε συνέντευξη του στον ραδιόφωνο του 24/7 στους 88,6. Και υποστήριξε το εξής: «Η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ έχει δώσει αποτελέσματα, αλλά μπορεί να ήρθε ο καιρός να ξανασυζητήσουμε κάποια πράγματα».

[read4more]

Ο κ. Ξυδάκης είπε ακόμη: «Η κυβέρνηση προχωράει, υπάρχουν προβλήματα, αλλά αν μπει στο τραπέζι θέμα συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα το δούμε. Άλλωστε η πολιτική είναι πάντα μια διαχείριση κρίσεων».

Τέλος, υποστήριξε ότι «στην πολιτική μπορούν να σκάσουν πράγματα στα χέρια σου και εκεί φαίνεται η διαχείριση και ο καπετάνιος».

Δεδομένα πρόκειται για δηλώσεις που “φουντώνουν” τα σενάρια μιας ενδεχόμενης ρήξης. Κι αυτό διότι αν αυτό το ενδεχόμενο δεν υπήρχε καν ως σκέψη, τότε η δήλωση του Νίκου Ξυδάκη θα ήταν ξεκάθαρη και θα τόνιζε πως δεν υπάρχει ενδεχόμενο ρήξης. Τέτοιες δηλώσεις έχουν γίνει άλλωστε στο παρελθόν.

Ίσως η παροιμία “όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά” να ταιριάζει… ταμάμ στην προκειμένη περίπτωση.

Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημοσκόπηση Alco: Νίκος Δένδιας και Κυριάκος Πιερρακάκης οι πιο επιτυχημένοι Υπουργοί της Κυβέρνησης
Στο ερώτημα «ποιον εμπιστεύεστε για Πρωθυπουργό», ο Κυριάκος Μητσοτάκης (28%) διατηρεί μεγάλο προβάδισμα από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, ωστόσο με μεγάλη διαφορά προηγείται ο... κανένας (35%)
Ο Νίκος Δένδιας και ο Κυριάκος Πιερρακάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν καταγράφουμε απλώς το πρόβλημα της στέγασης, το αντιμετωπίζουμε με στοχευμένα μέτρα
«Η Κυβέρνηση αναπτύσσει συνολικά 40 δράσεις συνολικού προϋπολογισμού άνω των 6,5 δισ. ευρώ για τη στεγαστική κρίση», σημειώνει ο Πρωθυπουργός σε άρθρο του στο ηλεκτρονικό Onside της ΟΝΝΕΔ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 1
Σωκράτης Φάμελλος για τη μήνυση από την Ομάδα Αλήθειας: «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί νοικοκύρης»
«Η μήνυση εναντίον μου, που προανήγγειλε η Ομάδας Αλήθειας, ο μηχανισμός προπαγάνδας του κ. Μητσοτάκη, αποτελεί ευθεία επίθεση κατά της Δημοκρατίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1