Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις 16 Ιουνίου η κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων από τον ΕΟΠΥΥ

Στις 16 Ιουνίου θα ξεκινήσει η εφαρμογή του μέτρου της κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων από τον ΕΟΠΥΥ όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, το πρωί της Παρασκευής (6.6.25).

«Είναι μια σημαντική και συγκινητική ημέρα. Ένα χρόνιο αίτημα για το αυτονόητο δικαίωμα στην αξιοπρέπεια και τη φροντίδα του κράτους γίνεται πραγματικότητα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρουσίαση της νέας υπηρεσίας του ΕΟΠΥΥ για την αποστολή φαρμάκων κατ’ οίκον.

Ανέφερε ότι μέσα από συστηματική δουλειά η κυβέρνηση βρίσκεται σήμερα σε θέση να εξαγγείλει την καθολική κατ’ οίκον διανομή των φαρμάκων η οποία θα ξεκινήσει από τις 16 Ιουνίου.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι πίσω από κάθε τέτοια πρωτοβουλία κρύβεται πολλή δουλειά. «Θα ξεκινήσουμε στις 16 Ιουνίου με μία συνεργασία με πιστοποιημένη εταιρεία. Ζητούμε από τους πολίτες να εμπιστευτούν αυτό το κανάλι διανομής. Δύο λέξεις συγκρατώ. Αξιοπρέπεια. Δεν είναι αξιοπρεπές καταπονημένος συμπολίτης μας να περιμένει ώρες στην ουρά του ΕΟΠΥΥ. Η δεύτερη λέξη είναι φροντίδα… Υλοποιεί στην πράξη το ωραίο logo του ΕΟΠΥΥ με τέσσερις ανθρώπους αγκαλιασμένους… Θα φροντίσουμε να είμαστε από πάνω στην υλοποίηση του προγράμματος…», υπογράμμισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρουσίαση της κατ’ οίκον διανομής φαρμάκων από τον ΕΟΠΥΥ

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τις ενώσεις ασθενών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης στον ΕΟΠΥΥ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης στον ΕΟΠΥΥ / ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

«Είστε θεσμοθετημένοι συνομιλητές μας και εκείνοι που μπορείτε να μας μεταφέρετε την πραγματική εμπειρία… Πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να κάνουμε ακόμα πολλά πράγματα ως προς τη δημιουργία του νέου ΕΣΥ», ανέφερε.

Ο πρωθυπουργός έδωσε συγχαρητήρια σε όσους δρομολόγησαν αυτό το πρόγραμμα και ευχήθηκε καλή αρχή στις 16 Ιουνίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ελλάδα ασφαλώς αναγνωρίζει το διεθνές ποινικό δικαστήριο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσει τη χώρα να καταστραφεί
«Το tweet μου για την Eurovision ανέδειξε την αριστερή υποκρισία» είπε ο υπουργός Υγείας για τις αναρτήσεις του για τη Διεθνή Αμνηστία και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης
Ο Άδωνις Γεωργιαδης 13
Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης εναντίον Διεθνούς Αμνηστίας και Χάγης: «Αντιδυτικά και αριστεροκρατούμενα όργανα»
«Οι αποφάσεις που λαμβάνουν τα διεθνή δικαστήρια έρχονται σε σύγκρουση με τη βούληση των ευρωπαϊκών λαών και των κυβερνήσεων που εκλέγονται δημοκρατικά», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης 18
Κόντρα ανάμεσα σε Αλεξάνδρα Σδούκου και ΠΑΣΟΚ: «Η πιο αδίστακτη κυβέρνηση» – «Ψάχνετε κάτι για να αντιπαρατεθείτε στην κυβέρνηση»
Στο επίκεντρο της διαμάχης Πειραιώς και Χαριλάου Τρικούπη είναι τα αγροτικά μπλόκα αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ με τις δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών αγροτοσυνδικαλιστών
Αλεξάνδρα Σδούκου 20
Καυγάς Γιαννούλη – Βούλτεψη on air: «Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι προπαγάνδα» – Πέταξε το μικρόφωνο και έφυγε
Η κόντρα μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη και του Χρήστου Γιαννούλη ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική για τις τετραήμερες χειμερινές διακοπές του πρωθυπουργού με την βουλευτή της ΝΔ να απαντά
Καυγάς Βούλτεψη - Γιαννούλη on air 32