Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η πρώτη τηλεοπτική “εξομολόγηση” μετά τον θάνατο του πατέρα του

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε για πρώτη φορά δημόσια μετά τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη
– “Είναι δύσκολο να πενθείς σε δημόσια θέα” είπε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, όντας φανερά συγκινημένος και αγχωμένος
– Οι τρεις αρετές που αναγνώριζαν οι πολιτικοί αντίπαλοι στον πατέρα του και που σήμερα “σπανίζουν”
– Η… αυτονόητη “ασπίδα” στον Αλέξη Τσίπρα για τις αποδοκιμασίες στην εξόδιο ακολουθία του επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη Μητρόπολη
– Δείτε βίντεο με ολόκληρη τη συνέντευξη

Είναι δύσκολο να πενθείς σε δημόσια θέα“. Με αυτή τη φράση απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ερώτηση σχετικά με τον πατέρα του, στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, στην οποία άσκησε σκληρή κριτική τόσο στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, μετά την συμφωνία που επετεύχθη στο χθεσινό Eurorgoup.

Στην συνέντευξη αυτή, ωστόσο, υπήρξε και μια άλλη πτυχή, πέρα από την πολιτική αντιπαράθεση, αφού ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήματα σχετικά με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Ο πολιτικός πολιτισμός, η αποδοκιμασίες εναντίον του Αλέξη Τσίπρα στην νεκρώσιμη ακολουθία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και οι τιμές στον πρώην πρωθυπουργό και επίτιμο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας…

Δείτε στη συνέχεια του κειμένου ολόκληρη τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη

“Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήξερε τα όρια της πολιτικής σύγκρουσης”

Αυτή είναι η υποχρέωση των δημοσίων προσώπων και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης άξιζε μία δημόσια εξόδιο ακολουθία, έτσι όπως έγινε“, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σχετικά με τον “πολιτικό πολιτισμό” που υπήρξε στην κηδεία του πατέρα του.

Και συνέχισε: “Πρέπει να σας πω ότι είναι μεγάλη χαρά για μένα, για όλη μας την οικογένεια ότι υπήρξε μια σχεδόν καθολική αναγνώριση στη συνεισφορά του. Δεν σημαίνει ότι συμφωνούσαν όλοι με τις απόψεις του. Του αναγνώρισαν όμως γενναιότητα, συνέπεια και διορατικότητα. Τρεις αρετές που ενδεχομένως να σπανίζουν τη σημερινή ημέρα. Αυτό ήταν εξαιρετικά ευχάριστο και πράγματι υπήρχε μία ζεστή ατμόσφαιρα στη Μητρόπολη και στην Κρήτη στη συνέχεια”.

Ο δημοσιογράφος επέμεινε σχετικά με τον “πολιτικό πολιτισμό”, για να σχολιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

“Το κρατώ αυτό που λέτε. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης την ημέρα της δολοφονίας του Παύλου Μπακογιάννη, είχε το κουράγιο να σηκωθεί στη Βουλή (σ.σ. δείτε εδώ το συγκλονιστικό βίντεο) και να ζητήσει να πέσουν οι τόνοι και να υπάρξει σεβασμός στους κανόνες της Δημοκρατίας. Ήταν ένας πολιτικός ο οποίος έζησε σε μια εποχή μεγάλων παθών, συγκρούστηκε σκληρά με τους πολιτικούς του αντιπάλους, ήξερε όμως ποια ήταν τα όρια της πολιτικής σύγκρουσης. Και όταν η σύγκρουση ξέφευγε από τα όρια, διότι ξέφυγε κάποιες στιγμές εκείνη την εποχή, δε νομίζω ότι έγινε με δικιά του πρόθεση“.

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: “Κατέρρευσε με τη Μαρίκα, θαύμαζε τον Ανδρέα” [vid]

Αμέσως μετά ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στα “τρολ του διαδικτύου” λέγοντας: “Αυτό είναι ένα καλό μάθημα. Οι πολιτικές συγκρούσεις μπορεί να είναι πολύ σκληρές. Γίνονται όμως στη Βουλή. Δε γίνονται στα τρολ του διαδικτύου, δεν υπήρχαν εκείνη την εποχή. Γίνονται μέσα από τον δημόσιο, επώνυμο λόγο, δε γίνονται μέσα από ανώνυμες καταγγελίες. Και δε γίνονται κατά κανόνα με χτυπήματα κάτω από τη μέση. Είμαστε εδώ πέρα να συγκρουστούμε πολιτικά με οποιονδήποτε μέσα από την αντιπαράθεση επιχειρημάτων. Αυτή είναι η ουσία της Δημοκρατίας. Και αυτή πρέπει να γίνεται πρωτίστως στο Κοινοβούλιο”.

Η “αυτονόητη” ασπίδα στον Αλέξη Τσίπρα

Κληθείς να σχολιάσει το ότι ο ίδιος αποδοκίμασε τη φραστική επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα στη Μητρόπολη, κατά την εξόδιο ακολουθία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, τόνισε:

Ήταν αυτονόητο ότι θα αποδοκίμαζα οποιαδήποτε αποδοκιμασία προς τον πρωθυπουργό, ο οποίος ήρθε κι αυτός να τιμήσει τον πατέρα μου, έναν τέως πρωθυπουργό σε μια εξόδιο ακολουθία. Έκανα το απολύτως αυτονόητο“.

Σε ερώτηση, πάντωςμ για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον κ. Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης είπε «Μας χωρίζει πολιτική άβυσσος, εκφράζουμε δύο διαφορετικούς κόσμους, δεν υπάρχει καμία δυνατότητα για συνεργασία» και υποστήριξε ότι στην κοινωνία υπάρχει το αίτημα για πολιτική αλλαγή.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη (σ.σ. οι αναφορές για τον πατέρα του μετά το 19:25)

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε