Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ 2021: Τα σχέδια ανάπλασης και η Θεσσαλονίκη αλλάζει όψη

Η ανάπλαση της ΔΕΘ και οι αλλαγές στη Θεσσαλονίκη συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το διοικητικό συμβούλιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη φετινή ΔΕΘ, τονίζοντας ότι διεξάγεται με όλα τα υγειονομικά μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό, καθώς και για τη συναυλία που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη (15.09.2021), στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη. 

Αναφορικά με την ανάπλαση της ΔΕΘ, που ήδη έχει μπει στη φάση των μελετών, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως υπήρξαν 116 προτάσεις, με το βραβείο να κερδίζει το αρχιτεκτονικό γραφείο του Βερολίνου. Πρόκειται για μία πρόταση που θα υλοποιηθεί και θα ολοκληρωθεί το 2026, όταν η ΔΕΘ θα γίνει το πιο καθαρά ενεργειακό Εκθεσιακό Κέντρο στην Ευρώπη. Το 50% της έκτασης θα δοθεί για χρήση στην πόλη. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε πως η Θεσσαλονίκη ξαναβρίσκει τους ρυθμούς της, επιμένοντας όμως στην ανάγκη τήρησης των πρωτοκόλλων και στην ενθάρρυνση όσως δεν έχουν εμβολιαστεί, να κάνουν το βήμα. 

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, είπε στον Πρωθυπουργό πως υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός για την πόλη, προτείνοντας τη δημιουργία μίας ομάδας κρούσης που θα «τρέξει» το σχέδιο για τη συνολική ανάπλαση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμφώνησε, λέγοντας πως θα συσταθεί μία άτυπη ομάδα στο υπουργείο. «Η Θεσσαλονίκη αλλάζει όψη. Υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον. Η καινοτομία και η εκπαίδευση θα παίξουν σημαντικό ρόλο», φέρεται να είπε, προσθέτοντας πως υπάρχει ένα συνολικό master plan για το πώς οραματιζόμαστε τη Θεσσαλονίκη του 2030. 

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΕΡΕΤΗ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δένδιας: Δεν ισχύει ότι πήραμε πίσω την πρότασή μας στο SAFE – Ζητήθηκε επανυποβολή του αιτήματος, τίποτα δεν έχει λήξει
«Σε τρεις μήνες θα καταλήξουμε στο ποια χώρα θα μετέχει και σε ποιο ευρωπαϊκό αμυντικό εξοπλιστικό πρόγραμμα» διευκρίνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Ο Νίκος Δένδιας
Μητσοτάκης σε Πρόεδρο της Μολδαβίας: Ο κάθετος διάδρομος αλλάζει τον γεωπολιτικό και ενεργειακό χάρτη
«Εγγυηθήκατε την ενότητα και δώσατε θάρρος και προοπτική και με την ισχυρή εντολή που λάβατε θα φέρετε πιο κοντά την Μολδαβία στην Ευρώπη με την Ελλάδα δίπλα σας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη MAIA SANDU
Μαρινάκης σε αγρότες: Στις 3 το μεσημέρι η απάντηση της κυβέρνησης στα αιτήματά τους - «Υπάρχουν όρια που δεν μπορούν να ξεπεραστούν»
Ως «κόκκινη γραμμή» περιέγραψε την μη υπαγωγή του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ και τον διπλασιασμό των συντάξεων, ο Παύλος Μαρινάκης - «Ο διάλογος δεν γίνεται με ταχυδρομικά περιστέρια»
Παύλος Μαρινάκης 117
Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις: Οι αλλαγές εκπαίδευση και θητεία – Ο πίνακας με το νέο μισθολόγιο
Το νομοσχέδιο επικεντρώνεται στις σταδιοδρομία και στην εξέλιξη αξιωματικών, στις μισθολογικές ρυθμίσεις για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, στην αναδιοργάνωση ακαδημαϊκής εκπαίδευσης, την στρατολογία και την εθελοντική στράτευση γυναικών
Στρατιώτες 6