Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τη στελέχωση του Οργανισμού Υδάτων Θεσσαλίας

Για τον απολογισμό των αντιπλημμυρικών και αρδευτικών έργων που έχουν δρομολογηθεί για τη Θεσσαλία και για τη νέα διοίκηση του Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας, ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύσκεψη που έγινε νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη σύσκεψη για την στελέχωση του Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας, πέρα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, συμμετείχε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρου Σκυλακάκη, ο γ.γ. Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Πέτρος Βαρελίδης και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε απολογισμός των αντιπλημμυρικών και αρδευτικών έργων που έχουν δρομολογηθεί, τόσο από την περιφέρεια της Θεσσαλίας όσο και από την κεντρική διοίκηση, για το υδατικό διαμέρισμα της Θεσσαλίας.

Ο πρωθυπουργός είχε επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσει με την υπό διορισμό, νέα εκτελεστική διοίκηση του Οργανισμού, τον προτεινόμενο ως Πρόεδρο, Καθηγητή Νίκο Δέρκα, και τον προτεινόμενο ως Διευθύνοντα Σύμβουλο, Θανάση Μαρκινό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε ακόμα για την κάλυψη των θέσεων Αντιπροέδρου και Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου, από την Ειρήνη Καραλαριώτου και τον Θανάση Κορκόβελο.

Ο Πρωθυπουργός ζήτησε από την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας να προχωρήσουν τάχιστα οι διαδικασίες για τους διορισμούς και τη λειτουργία του ΟΔΥΘ. Με την ανάληψη των καθηκόντων της η νέα διοίκηση του ΟΔΥΘ θα βρεθεί σύντομα στη Θεσσαλία, προκειμένου να παρουσιάσει στους φορείς της περιοχής τα πρώτα βήματα του Οργανισμού, καθώς και τα ζητήματα που αφορούν στην εφαρμογή του Σχεδίου Διαχείρισης Λεκανών Απορροής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 2
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 41
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα
Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: 10 ψέματα της αντιπολίτευσης – Απαντήσεις στους πολίτες
«Δυστυχώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν τις τραγικές στιγμές αγωνίας των πολιτών, ως ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος»
Ο Παύλος Μαρινάκης 7