Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το «ευχαριστώ» στις χώρες που έστειλαν βοήθεια για τις φωτιές

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε μια μια τις χώρες που ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της Ελλάδας και έστειλαν βοήθεια για να αντιμετωπιστούν οι φωτιές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με μια σειρά από tweets ευχαρίστησε τις χώρες που έστειλαν αεροσκάφη και πυροσβέστες και βοήθησαν στην κατάσβεση της φωτιάς σε αρκετές περιοχές της χώρας.

«Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας (UCPM) και το rescEU απέδειξαν για άλλη μια φορά την τεράστια αξία τους σε περιόδους ανάγκης. Είμαστε ευγνώμονες σε όλες τις χώρες που έστειλαν βοήθεια για την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών στην Ελλάδα. Η συνεισφορά σας ήταν ανεκτίμητη. Σε δύσκολους καιρούς, η Ένωσή μας στέκεται μαζί με αλληλεγγύη. Ευχαριστώ» έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μας στη Γαλλία για την αποστολή δύο πυροσβεστικών αεροπλάνων. Υπήρξαν ζωτικής σημασίας σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα κατά των δασικών πυρκαγιών. Γαλλία, έχεις την ευγνωμοσύνη μας!», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Ακόμη ευχαρίστησε την Ιταλία, η οποία απέστειλε δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και τη Ρουμάνια, οι οποία συνέδραμε στην κατάσβεση με 130 πυροσβέστες και 25 οχήματα.

Ο πρωθυπουργός ανήρτησε ξεχωριστά tweet με “ευχαριστώ” προς όλες τις χώρες: Σλοβακία, Πολωνία, Κύπρο, Κροατία, Βουλγαρία και Μάλτα.<

Βοήθεια έστειλαν και το Ισραήλ με την Ιορδανία, χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τις ευχαριστεί για την πολύτιμη βοήθεια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Την Τρίτη στη δεξίωση Τραμπ και ραντεβού με Ερντογάν στη Νέα Υόρκη ο Μητσοτάκης - Τι θα πει στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ
Ο πρωθυπουργός μεταβαίνει τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη για να μετάσχει στις εργασίες και τις επαφές της 80ής Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ
Ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη 13
«Μέσα» στην ΚΟ της ΝΔ – Πώς άκουσαν οι γαλάζιοι βουλευτές την ομιλία Μητσοτάκη και τι ζήτησαν από πρωθυπουργό και υπουργούς
Οι βουλευτές καλούνται να «οργώσουν» τις εκλογικές τους περιφέρειες - Ανάγκη να προβάλλονται τα επιτεύγματα στην εξωτερική πολιτική και την άμυνα
Συνεδρίαση υπό τον πρωθυπουργό και Πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη της ΚΟ του κόμματος