Τετάρτη, 22 Μαΐ
28oC Αθήνα

Κυβερνάς τρείς μήνες και φαίνεται σαν να κυβερνάς τρία χρόνια!

Κυβερνάς τρείς μήνες και φαίνεται σαν να κυβερνάς τρία χρόνια!

Η χθεσινή εμφάνιση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου δυστυχώς επιβεβαίωσε αυτό που πολλοί φοβούνταν: ότι δηλαδή θα ακούσουν για ακόμα μια φορά έναν ηγέτη να μην απαντάει ευθέως στις ερωτήσεις που του τίθενται αλλά να υπεκφεύγει σε αρκετές περιπτώσεις και να χρησιμοποιεί κλισέ άλλων εποχών που χρησιμοποιούσαν πολιτικοί παλαιάς κοπής.

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε χαμένος μέσα στην σοβαρότητα, που προφανώς του είπαν να επιδείξει, και έχασε από την φρεσκάδα που θα έπρεπε να έχει ένας πολιτικός 40 ετών ο οποίος τουλάχιστον πριν τις εκλογές εμφανιζόταν αποφασισμένος να μην συμβιβαστεί. Άλλωστε πολλοί γι’ αυτό τον ψήφισαν.

Και εντάξει δεν είναι η πρώτη φορά που ένας πολιτικός μπορεί να απογοητεύσει. Μπορεί βρε αδερφέ να μην είναι και σε καλή βραδιά. Όμως, και από την άλλη πλευρά, παρότι όλα τα θέματα έπεσαν στον τραπέζι, δεν φάνηκε διάθεση να πιεστεί ο συνεντευξιαζόμενος. Ο Νίκος Χατζηνικολάου, ένας έμπειρος δημοσιογράφος έπεσε στην παγίδα που πέφτουμε πολλοί στην χώρα αυτή. Μπορεί να ήταν αποφασισμένος πριν καθίσει απέναντι στον πρωθυπουργό να μην του χαριστεί σε τίποτα, εκεί που έπρεπε, όμως τελικά φάνηκε απέναντί του να έχει τον Αλέξη Τσίπρα. Του έδωσε credit που λένε και οι φίλοι μας οι Βρετανοί.

Ο κ. Τσίπρας πάντως αν σταθεί κανείς σε 2 – 3 σημεία της συνέντευξης, εμφανίστηκε τόσο απολογητικός που πραγματικά ήταν σα να είχαμε μπροστά μας όχι έναν πρωθυπουργό που εκλέχθηκε πριν από τρεις μήνες αλλά έναν πρωθυπουργό που εκλέχθηκε πριν από τρία χρόνια. Επίσης, αυτό που μπορούσε να διακρίνει κανείς ήταν ότι ο κ. Τσίπρας πιο πολύ μέσα από την χθεσινοβραδινή του συνέντευξη απευθυνόταν προς τους έξω παρά προς τους τηλεθεατές.

Θα ήθελα πολύ να ακούσω τι θα είχε να πει ο κύριος Τσίπρας αν ερωτάτο γιατί ενώ μέχρι πριν λίγο καιρό οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου ήταν χουντικές πράξεις, σήμερα δεν είναι. Γιατί, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν Πινοσέτ και Τσολάκογλου όταν είχε τολμήσει να μιλήσει για δημοψήφισμα, εκείνος δεν είναι, γιατί δεν έσκισε το Μνημόνιο, όπως πίστεψαν και τον ψήφισαν όλοι και θα ήθελα πολύ να ακούσω γιατί δεν ήταν έτοιμος.

Γιατί είναι πολύ εύκολο να λες μου την είχαν στημένη οι απέξω και ότι άλλα συμφωνήσαμε και άλλα εφάρμοσαν και άλλο να ξεδιπλώνεις το κυβερνητικό σου σχέδιο στο τραπέζι. Άλλωστε δήλωνες έτοιμος από καιρό….

Είναι πολύ εύκολο να λες ότι δεν σε αφήνουν οι μέσα να κυβερνήσεις γιατί σε απειλούν με Ειδικά Δικαστήρια. Την τακτική αυτή την ακολουθούσες επι πολλά χρόνια. Θα έπρεπε ίσως όλα αυτά τα χρόνια, την ώρα που έκανες την δουλειά σου ως αντιπολίτευση να προετοιμάζεσαι να κυβερνήσεις. Γιατί η ώρα αυτή ήρθε αλλά έτοιμος από καιρό δεν ήσουν…

Όσο για το κοινό; Ασχολίαστο….

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε