Πολιτική

Κυβέρνηση: Αδιάβαστος στο προσφυγικό ο Μητσοτάκης

“Μικροκομματική” εκμετάλλευση του πόνου και της δυστυχίας των προσφύγων, χρεώνει η κυβέρνηση στον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου “Η προσφυγική κρίση είναι παγκόσμια κρίση, είναι ευρωπαϊκή κρίση και καμία χώρα δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει μόνη της. Ιδιαίτερα, εάν αυτή είναι η χώρα πρώτης υποδοχής. Και η Ελλάδα έχει υποστεί το μεγαλύτερο βάρος αυτής της παγκόσμιας κρίσης. Καλό θα είναι ο κ. Μητσοτάκης να κατανοήσει ότι εκείνο που προέχει είναι να υλοποιηθούν όλες οι διεθνείς και διμερείς συμφωνίες, να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ασύλου, να προχωρήσει η διαδικασία του relocation.”

Και συνεχίζουν: “Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα θέλει να κάνει δηλώσεις για το μεταναστευτικό καλό θα είναι να ενημερωθεί για το τι διεμήφθη στη Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών, όπου το μεταναστευτικό ήταν το κεντρικό θέμα συζήτησης. Και, βέβαια, να διαβάσει τις σχετικές ομιλίες και δηλώσεις του Πρωθυπουργού σε ΟΗΕ και Βιέννη! Είμαστε σίγουροι ότι θα είναι ουσιαστικός και πιο προσεκτικός.”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν μπορεί το ρωσικό φυσικό αέριο να μπαίνει στην Ευρώπη από την πίσω πόρτα, την Τουρκία
«Η Ελλάδα είναι πάροχος ενέργειας και ενεργειακής ασφάλειας στην Ευρώπη. Θέλουμε να διασφαλίσουμε τις ενεργειακές υποδομές χωρίς γεωπολιτικές εντάσεις», τόνισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Ζάππειο
155
Πιερρακάκης για Ταμείο Ανάκαμψης: Η επίδρασή του θα διαρκέσει πολύ πέρα από τη λήξη του – Έρχονται νέα μέτρα για το Στεγαστικό
«Η διαβούλευση αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της αναδιάρθρωσης των ΕΛΤΑ. Όπως συμβαίνει πλέον σε όλη την Ευρώπη, ο ρόλος του ταχυδρόμου ενισχύεται ως παρόχου ολοκληρωμένων υπηρεσιών από πόρτα σε πόρτα»
Κυριάκος Πιερρακάκης