Πολιτική

Η κυβέρνηση… “κλείνει” την προκαταρκτική επιτροπή που η ίδια άνοιξε για την Novartis

«Καλό Πάσχα» είπαν στην Προκαταρτική Επιτροπή της Βουλής για τη Novatis, αφού η επόμενη συνεδρίαση θα γίνει στις 6 το απόγευμα της Τρίτης 17 Απριλίου. Την ίδια στιγμή ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ εξέφρασαν την άποψη ότι η επιτροπή είναι... αναρμόδια να κρίνει, ενώ οι ίδιοι ήταν που πρότειναν τη σύστασή της στην Βουλή.

Στην συνεδρίαση το απόγευμα της Πέμπτης (29.03.2018), οι δύο εισηγητές των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, Νίκος Παρασκευόπουλος και Γιώργος Λαζαρίδης, παρουσίασαν τις συνοπτικές τους εισηγήσεις.

Σε αυτές υποστήριξαν πως η Βουλή δεν έχει αρμοδιότητα για να διερευνήσει τα αδικήματα της δωροδοκίας, δωροληψίας και ξεπλύματος μαύρου χρήματος και πως αυτό μπορεί το κάνει αυτοτελώς η Δικαιοσύνη.

Στις 28 Απριλίου το πόρισμα για την… αρμοδιότητα

Ο πρόεδρος της Προκαταρτικής Θεόδωρος Δρίτσας ερωτηθείς εάν μετά τις διακοπές του Πάσχα θα έχουμε και το πόρισμα, είπε πως δεν μπορεί να προσδιορίσει ακριβώς το χρόνο, πάντως δεν θα χρειαστεί η Επιτροπή να ζητήσει νέα παράταση εργασιών από την Ολομέλεια καθώς μπορεί να έχει έως τις 28 Απριλίου για την υποβολή του πορίσματός της.

Ο κ. Δρίτσας, ανέφερε πως χρειάζεται χρόνος προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρόταση της πλειοψηφίας καθώς πρέπει να είναι ένα τεκμηριωμένο και πάνω από όλα νομικό το κείμενο που θα θεμελιώνει την αρμοδιότητα ή αναρμοδιότητα της διερεύνησης των αδικημάτων από την Βουλή.

Παράλληλα είπε ότι μετά την συνεδρίαση της 17η Απριλίου, θα πρέπει να δοθεί χρόνος και στα κόμματα της Αντιπολίτευσης, ώστε να μην αιφνιδιαστούν, προκειμένου εάν θέλουν με οποιοδήποτε τρόπο να συνεισφέρουν με πορισματικές τους εκθέσεις.

Ο κ. Δρίτσας κατά την ενημέρωση των κοινοβουλευτικών συντακτών, ανέφερε ότι η Επιτροπή εξέτασε και τις σχετικές θέσεις που είχαν εκφράσει οι βουλευτές της αντιπολίτευσης μέχρι να αποχωρήσουν, τις οι απόψεις που εξέφρασε στην επιτροπή ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος αλλά και τις διαφωνίες  που υπήρχαν σε ορισμένες από τις επιστολές που έστειλαν στην επιτροπή τα 10 εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Ερωτηθείς πάντως ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παρασκευόπουλος εάν τον προβληματίζει το γεγονός ότι υπάρχει νομολογία του ΣτΕ για την περίπτωση Τσοχατζόπουλου σχετικά με την δωροδοκία και δωροληψία που είναι σε αντίθετη νομική κατεύθυνση, είπε πως σημασία έχει η τεκμηρίωση, ενώ βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Δουζίνας πρόσθεσε πως « δεν υπάρχει τίποτα θέσφατο, τίποτα δεν είναι γραμμένο πάνω σε μια πλάκα, όλα εξελίσσονται…»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Καταπέλτης ο Αλέκος Αλαβάνος για τον Αλέξη Τσίπρα: «Έπρεπε να γονατίσει και να ζητήσει συγγνώμη από τους Έλληνες»
«Ενέκρινε το τρίτο πρόγραμμα που μας επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση το οποίο κατακρεούργησε την Ελλάδα - Λάθος η εκτίμησή μου όταν το πρότεινα για διάδοχο μου», τόνισε
Αλέκος Αλαβάνος
Το Plan b της κυβέρνησης για να φύγουν οι αγρότες από τα μπλόκα πριν από τις γιορτές
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αφήσει ήδη ανοιχτό το «παράθυρο» διαλόγου με αγρότες και κτηνοτρόφους, ωστόσο το γεγονός ότι δεν υπάρχει ένα συντονιστικό όργανο των αγροτών, δυσκολεύει μία τέτοια εξέλιξη.
Μπλόκα Αγροτών 13
Η ελληνική Δικαιοσύνη «επιταχύνεται» – Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποιεί: «Δεν θα αφήσουμε τον θόρυβο να επισκιάσει τις αλλαγές»
Ο Πρωθυπουργός παρουσίασε το νέο πρόσωπο της Δικαιοσύνης, ζητώντας νηφαλιότητα απέναντι στη συνωμοσιολογία και αναδεικνύοντας τα πρώτα μετρήσιμα αποτελέσματα των μεταρρυθμίσεων
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η προστασία της Δικαιοσύνης είναι ουσιαστικά η προστασία της ίδιας της Δημοκρατίας
«Για τον νέο δικαστικό χάρτη, πολλοί έλεγαν ότι αυτά στην Ελλάδα δε μπορούν να γίνουν. Αποδεικνύεται ότι έκαναν μεγάλο λάθος. Φτάσαμε με τρόπο αθόρυβο, σε μια νέα πραγματικότητα» είπε ο Πρωθυπουργός.
Κυριάκος Μητσοτάκης