Πολιτική

Κυβερνητικές πηγές για Bloomberg: Η “σαλαμοποίηση” των μέτρων ευνοεί κάποιους, αλλά όχι τη χώρα

Στο δημοσίευμα του Bloomberg για την επιστολή του Ευκλείδη Τσακαλώτου στους θεσμούς, απαντούν κυβερνητικές πηγές, τονίζοντας πως δεν έχουν σημασία τα ποσοστά, καθώς η υλοποίηση αυτών των συμφωνηθέντων είναι "θέμα ολίγων ημερών".

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αναλυτικά το non paper αναφέρει: 
“Δημοσίευμα του Bloomberg αναπαράγεται χωρίς μια στοιχειώδη, σχετική, ερώτηση προς τους αρμοδίους αν πράγματι ισχύει ή, αν ισχύει, γιατί συμβαίνει αυτό.

Η αλήθεια είναι ότι το 33% με 35% των συμφωνηθέντων έχει υλοποιηθεί, ενώ ένα 40% βρίσκεται στη διαδικασία υλοποίησής του. Το αν διαφωνεί το Bloomberg ως προς τα ποσοστά δεν αποτελεί ουσιαστικό πρόβλημα καθώς η υλοποίηση αυτών των συμφωνηθέντων είναι “θέμα ολίγων ημερών”.

Τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα αποτελούν τα “μεγάλα αγκάθια” καθώς αφορούν εργασιακά, δημοσιονομικά και ενεργειακά. Πράγματι αυτά παραμένουν ως εκκρεμότητες πάνω στο τραπέζι καθώς, όπως κατ’ επανάληψη, έχει τονίσει ο υπουργός, Ευκλείδης Τσακαλώτος, “όπως σε όλες οι διαπραγματεύσεις, τον τελευταίο καιρό, τίποτα δεν είναι συμφωνημένο, μέχρι όλα να είναι συμφωνημένα”. Και αυτό διότι “διάφοροι παίκτες ρίχνουν στο τραπέζι διάφορα ζητήματα, αλλά δεν έχει συμφωνηθεί τίποτα, μέχρι να δούμε το όλο πακέτο”.

 

 

Η συμφωνία σ’ αυτά τα θέματα θα είναι προϊόν πολιτικής απόφασης, που θα επιλύσει γρήγορα και τις εκκρεμότητες. Πριν δυο μέρες, άλλωστε, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, είχε δηλώσει ότι “υπάρχουν οι οικονομικές αλλά και οι πολιτικές προϋποθέσεις για μια συμφωνία, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των εταίρων μας στην Ευρώπη δεν επιθυμεί μια τεχνητή αναζωπύρωση της ελληνικής κρίσης”.

Εν κατακλείδι, η “σαλαμοποίηση” των μέτρων μπορεί να ευνοεί κάποιους, σε καμία περίπτωση, όμως, τη χώρα και τους πολίτες της. Τα προαπαιτούμενα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως “συγκοινωνούντα δοχεία”. Και αυτό κάνει η κυβέρνηση!”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μη κρατικά πανεπιστήμια: «Συνταγματικό το πλαίσιο, δεν θα χαθεί το ακαδημαϊκό έτος» λέει το υπουργείο Παιδείας μετά την ακύρωση τριών αδειών από το ΣτΕ
Σε ζητήματα της διοικητικής διαδικασίας και όχι στον νόμο αποδίδει το υπουργείο τις πλημμέλειες που εντόπισε το δικαστήριο
Πανεπιστήμιο
Το νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ με πρωταγωνιστές τη Δούρου, τον Πολάκη και τον Παππά: «Επιστρέφουμε, προχωράμε»
Με πρωταγωνιστές τη Ρένα Δούρου, τον Παύλο Πολάκη και τον Νίκο Παππά, η Κουμουνδούρου εγκαινιάζει νέα επικοινωνιακή καμπάνια, επιχειρώντας να αντιστρέψει την εικόνα αποσυσπείρωσης
Έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ
69