Πολιτική

Κυβερνητικές πηγές: Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ εξελίσσεται σε «κυνήγι» μαγισσών – «Έλαβα εξοργιστικά μικρότερο ποσό» λέει ο αγρότης

Ο εν λόγω αγρότης, μάλιστα, έχει προσφύγει στις αρχές για τη συγκεκριμένη υπόθεση, διεκδικώντας τα ποσά που θεωρεί ότι θα έπρεπε να του έχουν καταβληθεί
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Η εργαλειοποίηση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι πια απροκάλυπτη» τονίζουν κυβερνητικές πηγές, με αφορμή δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, και κάνουν λόγο για “κυνήγι μαγισσών”.

«Σχεδόν τρεις μήνες από τη διαβίβαση της δικογραφίας του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή, είχαμε ακόμα μία «μεγάλη ανακάλυψη», σε δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, και προσέθεσαν:

«Αυτή τη φορά το «κυνήγι μαγισσών» έχει ως επίκεντρο ένα και μόνο τηλεφώνημα του πρώην προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ Κυριάκου Μπαμπασίδη, στο οποίο απαντούσε σε καταγγελία αγρότη σε συνεργάτη της προεδρίας της κυβέρνησης, αρμόδιο να δέχεται καταγγελίες πολιτών και ο οποίος την έλαβε και τη διαβίβασε, όπως και τη σχετική απάντηση σε αυτή.

Ο εν λόγω αγρότης, μάλιστα, έχει προσφύγει στις αρχές για τη συγκεκριμένη υπόθεση, διεκδικώντας τα ποσά που θεωρεί ότι θα έπρεπε να του έχουν καταβληθεί».

Οι κυβερνητικές πηγές κατέληξαν σημειώνοντας τα εξής: «Η εργαλειοποίηση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι πια απροκάλυπτη, όταν όλες οι πτυχές της υπόθεσης ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη και, ταυτόχρονα, βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής».

«Έλαβα εξοργιστικά μικρότερο ποσό» λέει ο αγρότης

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος αγρότης είχε αιτηθεί ενισχύσεις ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ, δηλαδή ποσό πολλαπλάσιο σε σχέση με τα χρήματα που του δόθηκαν τελικά.

Ενδεικτικά, όπως αναφέρει ο ίδιος σε επιστολή του, αρχικά ανέμενε να λάβει περισσότερα από 67.300 ευρώ για το έτος 2022, ως ενίσχυση για αγρανάπαυση. Στη συνέχεια κατέθεσε νέα αίτηση για το ίδιο έτος, ζητώντας ενίσχυση άνω των 52.500 ευρώ.

Καταγγέλλει ότι δεν έλαβε τίποτα για το 2022 και πως για το 2023 έχει γίνει «ελάχιστη» καταβολή.

Όσον αφορά το ποσό των 5.979 ευρώ που εν τέλει έλαβε, υποστηρίζει ότι είναι «εξοργιστικά μικρότερο» συγκριτικά όσα πιστεύει πως του αναλογούν, κάνοντας λόγο για «πλήρη αδικία» και προσθέτοντας ότι συνεχίζει να διεκδικεί «τα δικαιώματά» του «με κάθε νόμιμο μέσο».

Σύμφωνα με την επιστολή, ο συγκεκριμένος παραγωγός έχει μάλιστα υποβάλει τουλάχιστον δύο ενστάσεις προκειμένου να εκταμιευθούν τα κονδύλια που υποστηρίζει ότι δικαιούται, έχει επικοινωνήσει σε πολλές περιπτώσεις με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ φέτος προέβη και σε καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κατσαφάδος από Σαλαμίνα: Προτεραιότητα η γρήγορη καταγραφή των ζημιών και οι αποζημιώσεις, την Τρίτη ξεκινούν οι αυτοψίες
Στο νησί ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας - Περίπου 600 άνθρωποι απομακρύνθηκαν διά θαλάσσης - Στο Πυροσβεστικό Σώμα η έρευνα για τα αίτια των πυρκαγιών
Κατσαφάδος Σαλαμίνα
Αντώνης Σαμαράς για τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα: Μια ακόμη διεθνής πειρατεία από την Άγκυρα, αυτά είναι τα κατά φαντασία «ήρεμα νερά»
«Τι ακριβώς κάνουμε; Ποια είναι η στρατηγική μας; Δεν βλέπουμε πως η Τουρκία προσπαθεί να μας αποκόψει από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο;» διερωτάται στη δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός
Ο Αντώνης Σαμαράς 125
Θαλάσσια πάρκα: Σκληρή κριτική της ΕΛΑΣ στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς απέναντι στην Τουρκία
Παράνομη χαρακτηρίζει την τουρκική κίνηση η ΕΛ.Α.Σ - Ζητεί ευρωπαϊκή αντίδραση και κυρώσεις, εγκατάλειψη της πολιτικής των «ήρεμων νερών» και επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών
ΕΛΑΣ, κόμμα Τσίπρα 5
Η Ελλάδα απαντά στις τουρκικές προκλήσεις με τα θαλάσσια πάρκα σε βόρειο Αιγαίο και Καστελόριζο: Είναι παράνομα και δεν δημιουργούν τετελεσμένα
Το υπουργείο Εξωτερικών διαμηνύει ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να ενεργεί «με συνέπεια και αποφασιστικότητα» για την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της
Φρεγάτα 100