Πολιτική

Λ.Κατσέλη: “Εγώ δεν ήξερα τι γινόταν με το πρόγραμμα”

Κατάθεση στους οικονομικούς εισαγγελείς έδωσε η πρώην υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται με αφορμή τις δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου της χώρας στο ΔΝΤ Παναγιώτη Ρουμελιώτη, περί «καταδικασμένου» οικονομικού προγράμματος που εφαρμόστηκε για την κρίση της Ελλάδας.

Η κ. Κατσέλη παρέμεινε στο γραφείο των δύο εισαγγελέων για περίπου τρεις ώρες και, εξερχόμενη, δήλωσε: «Η κατάθεσή μου είχε δύο σκέλη. Το πρώτο αφορούσε τις επίμαχες δηλώσεις του κ. Ρουμελιώτη σχετικά με την ενημέρωση του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών για τις θέσεις του ΔΝΤ και, κυρίως, του Στρος- Καν. Σε αυτό, ανέφερα στον εισαγγελέα ότι δεν είχα καμία γνώση γιατί δεν συμμετείχα στις επαφές αυτές. Το δεύτερο σκέλος αφορούσε στην ίδια την κρίση και τη διαχείρισή της και επανέλαβα την πάγια θέση μου, την οποία έχω εκφράσει και δημοσίως, ότι η συστημική κρίση χρέους της Ελλάδας και η κρίση ανταγωνιστικότητας δεν λύνεται με πολιτικές βίαιης λιτότητας και ακραίας δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά απαιτεί μία συντονισμένη πολιτική με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την αναδιάρθρωση του χρέους, τη μείωση του κόστους δανεισμού και αναπτυξιακά μέτρα».
 
Σε ερώτηση για τη σημερινή εφαρμοζόμενη πολιτική η κ. Κατσέλη απάντησε: «Δυστυχώς, τα λάθη εξακολουθούν να γίνονται. Και τώρα, η χώρα αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει εδώ και δύο χρόνια, ουσιαστικά να μην αντιμετωπίζεται το πρόβλημα της διαχειρισιμότητας και βιωσιμότητας του χρέους, αλλά να παίρνονται μέτρα που δυσχεραίνουν το πρόβλημα και οδηγούν τη χώρα σε βαθιά ύφεση, μεγαλύτερη ανεργία και διευρύνουν τα ελλείμματα».
 
Η κ. Κατσέλη, απαντώντας σε ερώτηση ως προς το αν υπήρξε ή όχι ενημέρωση από τον κ. Ρουμελιώτη, είπε: «Με τον κ. Ρουμελιώτη, όπως και με άλλους οικονομολόγους, είχαμε ιδιωτικές συζητήσεις για το τι δέον γενέσθαι. Δεν υπήρχε, όμως, επίσημη θέση από το ΔΝΤ προς καμία διαφορετική κατεύθυνση».

Από την ενημέρωση που είχε η ίδια, είπε φαινόταν ότι το πρόγραμμα έβγαινε. Το τι έγινε όμως στη συνέχεια δεν το γνωρίζω είπε γιατί δεν γνωρίζω τι έκανε ο πρωθυπουργός!
 

Υπενθυμίζεται ότι ενώπιον των δύο εισαγγελέων έχει ήδη καταθέσει ο κ. Ρουμελιώτης ενώ, τις επόμενες μέρες, αναμένεται να κληθούν σε κατάθεση ο Γεράσιμος Αρσένης, η πρώην υπουργός, Βάσω Παπανδρέου αλλά και τα πρώην στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, Γιώργος Ζανιάς και Πέτρος Χριστοδούλου.

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ξεκινάνε οι καταθέσεις υπουργών για την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Δύο αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας έριξαν σήμερα 8,5 τόνους τροφίμων στη Γάζα – Δείτε βίντεο
«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την άμεση διακοπή των εχθροπραξιών, την απελευθέρωση των ομήρων και την ανεμπόδιστη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα»
Τα αεροπλάνα που πέταξαν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
41
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με Μαχμούντ Αμπάς – Ανησυχία για τη Γάζα και στήριξη στην Παλαιστινιακή Αρχή από την Ελλάδα
Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς – Στο επίκεντρο οι εξελίξεις σε Γάζα και Δυτική Όχθη
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς 2
Η ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατο της Λένας Σαμαρά - «Μεταφέρθηκε σε σταθερή κατάσταση στον Ευαγγελισμό»
«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
Λένα Σαμαρά 24
Γιατί η Λένα Σαμαρά διακομίστηκε από το Σισμανόγλειο στον Ευαγγελισμό - Τα αναπάντητα ερωτήματα για τον πρόωρο θάνατό της
Αποτελεί ερώτημα εάν η άτυχη κοπέλα είχε ιστορικό επιληψίας ή καρδιακής βλάβης, καθώς κανείς δεν μπορεί να πει μέχρι στιγμής με βεβαιότητα, ποια ήταν η αλληλουχία των γεγονότων που οδήγησαν στο θάνατό της κόρης του Αντώνη Σαμαρά
Ο Αντώνης Σαμαράς και η κόρη του Λένα Σαμαρά στην πρεμιέρα της ταινίας «Ευτυχία» 42