Πολιτική

Λαφαζάνης: Δεν διστάζουμε για Grexit και επιστροφή στη δραχμή

Ο Τσίπρας εγκατέλειψε τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και φέρνει ένα τρίτο πολύ σκληρό μνημόνιο, το γερμανικό κατεστημένο ήθελε τις εκλογές, δεν ξέρω αν ο Σόιμπλε ήθελε το Grexit δηλώνει ο Π. Λαφαζάνης προσθέτοντας πως η Λαϊκή Ενότητα δεν θα διστάσει την επιστροφή στη δραχμή.

Ολομέτωπη επίθεση κατά του Α. Τσίπρα εξαπέλυσε με συνέντευξη του στο αμερικανικό CNBC ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
”Όχι μόνο εγκατέλειψε όλες τις ουσιώδεις και θεμελιώδεις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ αλλά πέρασε και στην αντίπερα όχθη, να αποδεχθεί ένα τρίτο πολύ σκληρό μνημόνιο και αυτό να αποτελεί τώρα το πρόγραμμά του για τις εκλογές”.

Ο αρχηγός της Λαϊκής Ενότητας καταγγέλλει πως πίσω από την επιλογή Τσίπρα για πρόωρες εκλογές βρίσκεται το γερμανικό κατεστημένο και επαναλαμβάνει τις θέσεις του για επιστροφή στη δραχμή.
”Εάν χρειαστεί, προκειμένου να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα μας και να καταργήσουμε τα Μνημόνια, εμείς δεν θα διστάσουμε να φύγουμε από την ευρωζώνη. Και να συγκροτήσουμε με νέους δημοκρατικούς, κοινωνικούς και αναπτυξιακούς όρους εθνικό νόμισμα”.

Προσέξτε πως απαντά ο Π. Λαφαζάνης στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ πως στο θέμα του Grexit είναι ομοϊδεάτης του Σόιμπλε.
”Δεν ξέρω εάν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποστηρίζει το Grexit. Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι πως υποστηρίζει μετά πάθους το τρίτο Μνημόνιο που συνομολόγησε η κυβέρνηση. Και μάλιστα το συνδιαμόρφωσε. Και μάλιστα θα έλεγα ότι οι περισσότερο αντικοινωνικές προτάσεις που εμπεριέχονται σε αυτό το Μνημόνιο είναι προτάσεις του Σόιμπλε”.

Και βέβαια ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δεν κρύβει τις θέσεις του για στενότερες σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία.
”Πέραν των πολλών άλλων που χρειάζεται να κάνουμε για να αναπτύξουμε μια νέα πολυδιάστατη διεθνή πολιτική είναι να αναπτύξουμε και τις σχέσεις μας με την Ρωσία», απαντά για το συγκεκριμένο θέμα”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κόντρα του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση και για τις μεταβολές στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ
«Μας χωρίζει ιδεολογική και αξιακή άβυσσος με μία κυβέρνηση, που είναι επικίνδυνη για τη χώρα, διευρύνει τις ανισότητες και μοιράζει στα καρτέλ τον πλούτο της χώρας» λένε στη Χαριλάου Τρικούπη
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ 5