Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

“Λάβρος” κατά της Τουρκίας ο Παυλόπουλος! Οι Έλληνες στρατιωτικοί και το Αιγαίο

Παυλόπουλος
Φωτογραφία: Eurokinissi

– Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε σήμερα ο ΠτΔ, Προκοπής Παυλόπουλος
– Ενημερώθηκε για τα θέματα των Ενόπλων Δυνάμεων και είχε… πολλά μηνύματα για την γείτονα
– “Αν νομίζουν οτι με αυτή την παράνομη κράτηση θίγουν ή μειώνουν το φρόνημα των ελλήνων στρατιωτικών κάνουν λάθος” τόνισε με νόημα
– Ξεκάθαρος για το Αιγαίο και την υπεράσπιση των συνόρων
– Ο Προκόπης Παυλόπουλος βρέθηκε ακόμη στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων και συνομίλησε ζωντανά με μέλη του πληρώματος της φρεγάτας «Έλλη», που βρίσκεται στην Κύπρο
– Οι διάλογοι, η επίσημη υποδοχή και το μήνυμα του Ναυάρχου Αποστολάκη για τους Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, έτυχε επίσημης υποδοχής από σύσσωμη την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και την στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στον χαιρετισμό του προς τον ΠτΔ τόνισε: «Μας δίνετε δύναμη να συνεχίσουμε το έργο της προάσπισης της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρα».

Ακόμη, υπογράμμισε πως είναι ο ίσως ο μοναδικός ΠτΔ που έχει επισκεφθεί τις μονάδες όλων των σωμάτων. Αλλά και έχει διανυκτερεύσει σε πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού.

Αναφορά Αποστολάκη στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Από την πλευρά του ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, τόνισε: «Τα στατιστικά στοιχεία του 2017 και του πρώτου πενταμήνου του 2018 δείχνουν πως υπάρχει αριθμητική και ποιοτική αναβάθμιση της τουρκικής προκλητικότητας. Με αποκορύφωμα των σύλληψη και κράτηση των δύο στρατιωτικών στον Έβρο».

Παυλόπουλος

Ο ΥΕΘΑ έδωσε στον ΠτΔ ως αναμνηστικό μια πιστόλα από το Πολεμικό Μουσείο και την σημαία από το φυλάκιο της Καλολήμνου, με τον ΠτΔ να τονίζει πως οι σημαίες στην Ελλάδα δεν υποστέλλονται.

Στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων ο Προκόπης Παυλόπουλος

Στην συνέχεια ο ΠτΔ ξεναγήθηκε στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων. Εκεί, παρακολούθησε την διάταξη των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού που συμμετέχουν στην άσκηση «Καταιγίς 2018». Η οποία διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Αιγαίο.

Επιπρόσθετα ο ΠτΔ συνομίλησε ζωντανά με μέλη του πληρώματος της φρεγάτας «Έλλη», που βρίσκεται στην Κύπρο, με στρατιώτες στο ακριτικό φυλάκιο της Καλολήμνου, και με πιλότους της 130 αεροπορικής βάσης Λήμνου.

Παυλόπουλος

“Λάβρος” ο ΠτΔ για τους Έλληνες στρατιωτικούς

Παράλληλα ο Προκόπης Παυλόπουλος στηλίτευσε την τουρκική προκλητικότητα, τονίζοντας: “Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αυθαίρετη επί μακρόν κράτηση των δυο ελλήνων στρατιωτικών. Αν νομίζουν οτι με αυτή την παράνομη κράτηση θίγουν ή μειώνουν το φρόνημα των ελλήνων στρατιωτικών κάνουν λάθος. Το φρόνημα τους είναι ακμαίο και αποδεικνύουν με τη στάσης τους το υψηλό επίπεδο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Επιμένει στη σύγχυση μιας ασάμαντης παράβασης συνοριακών με την απονομή ασύλου. Αυτή η σύγχυση αποτελεί ωμή παράβιαση των αρχών της διεθνούς έννομης τάξης και της δημοκρατίας. Όσο κάνει αυτά που κάνει με τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς εκτίθεται και κάνει εμάς τους Έλληνες να αισθανόμαστε υπερήφανοι για το κύρος τους και τη δύναμη της ψυχής τους.

Ξεκάθαρος για το Αιγαίο ο ΠτΔ

Παυλόπουλος

Παράλληλα, την θέση πως δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο επανέλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τόνισε: “Η υπεράσπιση των συνόρων απέναντι σε αυτή την τουρκική προκλητικότητα είναι ενα χρέος που αφορά στην πατρίδα αλλά κυρίως με το ρόλο που διαδραματίζετε, υπερασπίζεστε το διεθνές και το ευρωπαικό δίκαιο μαζί με την άσκηση των καθηκόντων σας όπως ακριβώς τα εκπληρώνετε. Είναι συνθήκες που δεν αφήνουν ίχνος γκρίζας ζώνης. Για πολλοστή φορά γκρίζες ζώνες δεν υπάρχουν στο Αιγαίο. Ας μην ξεχνάμε και να μην ξεχνάει και η Τουρκία είμαστε αναπόσπαστο μέλος της ΕΕ“.

Click4more: Κεραυνοί Παυλόπουλου κατά Τουρκίας!

Και πρόσθεσε δηκτικά: “Κάνει ένα λάθος είτε από άγνοια είτε από σκοπιιμότητα. Η Ελλάδα εχει υποχρεώσεις ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα τις φέρει σε πέρας. Το σύνορο της ΕΛλάδας είναι και της Ευρωπαικής Ένωσης”.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Eurokinissi

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις