Πολιτική

Λουίς ντε Γκίντος: Κανείς δεν θέλει Grexit, αλλά…

Στόχος του Eurogroup είναι "η Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη" και η Αθήνα θα πρέπει να εφαρμόσει οικονομικές μεταρρυθμίσεις, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας της Ισπανίας Λουίς ντε Γκίντος

“Κανένας δεν εύχεται την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, αλλά θα πρέπει να γίνουν σεβαστοί οι κανονισμοί”, δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Pais.

“Αυτό περιλαμβάνει μία λίστα από μεταρρυθμίσεις τις οποίες είμαστε έτοιμοι να αναλύσουμε με ευελιξία. Αλλά, ο στόχος του Eurogroup είναι η Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη”, είπε ο ντε Γκίντος.

“Η Ελλάδα έχει κάνει μία τεράστια προσπάθεια, αλλά αυτό που απομένει να πραγματοποιήσει είναι οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Η ελληνική οικονομία δεν είναι παραγωγική, δεν είναι ανταγωνιστική και δεν δημιουργεί συνθήκες ανάπτυξης, εξαιτίας των κινήτρων που υιοθετήθηκαν”.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις εδώ και μερικές ημέρες στις Βρυξέλλες με τους πιστωτές της, την ΕΕ και το ΔΝΤ, σχετικά με τη λίστα μεταρρυθμίσεων που καταθέτει η Αθήνα για τη συνέχιση του ελληνικού προγράμματος.

“Έχουμε χάσει υπερβολικά πολύ χρόνο, αλλά ελπίζω ότι αυτές τις ημέρες συντελέστηκε αξιοσημείωτη πρόοδος”, πρόσθεσε ο ντε Γκίντος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κοντά στις 16 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΠΑΣΟΚ σε τρεις δημοσκοπήσεις – Το «αγκάθι» της ακρίβειας και οι απαντήσεις για νέα κόμματα Τσίπρα και Σαμαρά
Για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, οι πολίτες θεωρούν ότι είναι το θέμα που δυσκολεύει περισσότερο την κυβέρνηση σήμερα ενώ η πλειοψηφία χαρακτηρίζει λάθος τους χειρισμούς για τα ΕΛΤΑ
ΦΩΤΟ EUROKINISSI 13
Ο Κώστας Καραμανλής σε εκδήλωση του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου: Αμοιβαία τα οφέλη από τις σχέσεις των δύο χωρών – Τα «καρφιά» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη
«Με κύριο πυλώνα τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες στο ναυτιλιακό τομέα, μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον»
Κώστας Καραμανλής