Πολιτική

Μαίνεται η πολιτική αντιπαράθεση στα Σκόπια

Από τις εργασίες της Βουλής απέχει σχεδόν το 1/4 των βουλευτών της ΠΓΔΜ (32 από τους 120 βουλευτές).

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η έντονη πολιτική αντιπαράθεση, που έχει ξεσπάσει μετά την απόφαση της αντιπολίτευσης να αποχωρήσει από τη Βουλή και η προβληματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο χώρο των ΜΜΕ -με φόντο τα ΜΜΕ του ομίλου του Βέλια Ράμκοφσκι, τα οποία ασκούν έντονη κριτική στην κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι- μονοπωλούν την επικαιρότητα στην ΠΓΔΜ.

Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, η Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM), απέρριψε την έκκληση του προέδρου της Βουλής της ΠΓΔΜ Τράικο Βελιάνοφσκι για την επιστροφή της στα κοινοβουλευτικά έδρανα και χαρακτήρισε την έκκληση του κ. Βελιάνοφσκι ως “φθηνή προσπάθεια εντυπωσιασμού”.

Παράλληλα, ο κ. Βελιάνοφσκι όρισε γι’ αύριο προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την κατάσταση στα ΜΜΕ της ΠΓΔΜ και τις εξελίξεις που αφορούν τα ΜΜΕ του ομίλου Ράμκοφσκι, ωστόσο θεωρείται σίγουρο ότι η αντιπολίτευση δεν θα συμμετάσχει σ’ αυτήν.

Από τις εργασίες της Βουλής απέχει σχεδόν το 1/4 των βουλευτών της ΠΓΔΜ (32 από τους 120 βουλευτές). Το μόνο αντιπολιτευόμενο κόμμα το οποίο έχει παραμένει στη Βουλή είναι το Φιλελεύθερο-Δημοκρατικό Κόμμα του Γιόβαν Μανασίεφσκι, το οποίο διαθέτει τέσσερις βουλευτικές έδρες, καθώς και δύο ανεξάρτητοι βουλευτές.

Το κόμμα του κ. Μανασίεφσκι εκτίμησε ότι η μοναδική διέξοδος από την κρίση που έχει προκληθεί είναι η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών και συμπλήρωσε ότι αυτές πρέπει να προκηρυχθούν αμέσως, πριν η πολιτική κρίση διαχυθεί στους δρόμους.

Η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι διαθέτει ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή.

Το VMRO-DPMNE και τα συνεργαζόμενα μ’ αυτό μικρότερα σλαβομακεδονικά κόμματα διαθέτουν 64 βουλευτές, ενώ 18 βουλευτές έχει το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα Ένωση για την Δημοκρατική Ένταξη (DUI) του Αλί Αχμέτι. Το τελευταίο επέκρινε, σήμερα, την απόφαση της αντιπολίτευσης να αποχωρήσει από τη Βουλή.

Η ανεξάρτητη και μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα των Σκοπίων, Ντνέβνικ (Dnevnik) γράφει, σήμερα, ότι η πολιτική κρίση απειλεί να μπλοκάρει τη χώρα και σημειώνει ότι η απουσία του πολιτικού διαλόγου στο εσωτερικό λειτουργεί ανασταλτικά για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, αλλά και για τις διαπραγματεύσεις σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πυρά Παππά κατά της κυβέρνησης: «Ένα ευρώ στην κοινωνία, επτά στους δανειστές»
Στο στόχαστρο του μπαίνει η πολιτική των πρόωρων αποπληρωμών του δημόσιου χρέους και υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση εξοφλεί δάνεια χαμηλού επιτοκίου την ώρα που η χώρα δανείζεται ακριβότερα από τις αγορές
Ο Νίκος Παππάς 9
Ο Μητσοτάκης ευχήθηκε χρόνια πολλά στη Μαντόνα για τα γενέθλιά της – «Έλα ξανά του χρόνου»
Το βράδυ της Πέμπτης η Μαντόνα ανέβασε ένα βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram από φωτογραφίες και βίντεο από το εορταστικό κλίμα με τον Μητσοτάκη να το αναδημοσιεύει με στόρι
Κυριάκος Μητσοτάκης 24
Αντώνης Σαμαράς για Κωνσταντίνο Τσουκαλά: «Μακριά από ιδεολογικές μεμψιμοιρίες αποχαιρετώ με συγκίνηση τον σπουδαίο, πολιτικό στοχαστή»
Ο πρώην πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τον διακεκριμένο ακαδημαϊκό, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, υπογραμμίζοντας τη συμβολή του στη μελέτη της ελληνικής κοινωνίας
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς
Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ στην Τουρκία μετά τις αντιδράσεις για το χωροταξικό για τις ΑΠΕ: «Το καθεστώς κυριαρχίας στο Αιγαίο είναι απολύτως ξεκάθαρο»
Διπλή παρέμβαση από τα τουρκικά υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας κατά του ελληνικού ενεργειακού σχεδιασμού – «Παράνομα» και χωρίς έννομο αποτέλεσμα τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα, απαντά η Αθήνα
Αιγαίο, άσκηση, φρεγάτες 127
Ρένα Δούρου: «Η Τουρκία επαναφέρει τις γκρίζες ζώνες» – Πυρά στην κυβέρνηση για τα ελληνοτουρκικά
Η πρόεδρος της ΚΟ και τομεάρχισσα Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί το Μαξίμου ότι παραμένει σε ρόλο «σχολιαστή / παρατηρητή», την ώρα που η Άγκυρα επαναφέρει τις αμφισβητήσεις της στο Αιγαίο και επιμένει στη «Γαλάζια Πατρίδα»
Η Ρένα Δούρου