Παρασκευή, 17 Μαΐ
18oC Αθήνα

Μαξίμου: Η Ελλάδα έχει καταθέσει προτάσεις από την προηγούμενη Τρίτη

Μαξίμου: Η Ελλάδα έχει καταθέσει προτάσεις από την προηγούμενη Τρίτη

Το σημερινό Eurogroup δεν είχε σκοπό να πάρει αποφάσεις, αλλά να προετοιμάσει τη Σύνοδο Κορυφής, αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές, αφού όπως έγινε γνωστό ο κ. Τσακαλώτος δεν έδωσε χαρτιά με προτάσεις, αλλά έκανε μία προφορική παρουσίαση.

Σύμφωνα με το Μαξίμου η ελληνική πλευρά έχει καταθέσει προτάσεις από την προηγούμενη Τρίτη, οι οποίες παραμένουν στο τραπέζι με ορισμένες βελτιώσεις. Οι προτάσεις αυτές περιλαμβάνουν τις μεταρρυθμίσεις, τη χρηματοδότηση, το επενδυτικό πρόγραμμα καθώς και τη ρύθμιση του χρέους.

Οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης θα συζητηθούν σήμερα και αύριο, ώστε, σύντομα, να κλείσει μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία με βάση και την εντολή του δημοψηφίσματος. Συμφωνία που, παράλληλα, θα αποκαθιστά τη ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα.

Νωρίτερα, κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν σε οργισμένο ύφος πως “δεν έχουμε προτάσεις, όπως δεν είχαμε με τις 47 σελίδες, το ίδιο την προπερασμένη Δευτέρα, το ίδιο σήμερα” και συνέχιζαν λέγοντας: “δεν έχουμε προτάσεις ή δεν τους αρέσουν οι προτάσεις μας;».

Νωρίτερα, ο Spiegel με νέο tweet γνωστοποίησε ότι ο Έλληνας υπουργός παρουσίασε προφορικά τις προτάσεις της Ελλάδας και αύριο θα τις καταθέσει και γραπτά στους Θεσμούς για να τις αξιολογήσουν.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε