Πολιτική

Μαρία Συρεγγέλα: Έρχονται νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στα πανεπιστήμια

«Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία δεν δούλεψε, το γνωρίζουμε και το έχουμε αποδεχτεί»
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στα φαινόμενα βίας στα πανεπιστήμια αναφέρθηκε μιλώντας σήμερα στο OPEN η Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και Βουλευτής Δυτικής Αθήνας Μαρία Συρεγγέλα.

«Είναι σημαντικό ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενεργή κατάληψη στα πανεπιστήμια, πως δεν έχει χαθεί κανένα εξάμηνο και πως όπου έχει κληθεί να παρέμβει η Αστυνομία το έχει κάνει. Ωστόσο, πρέπει να υπάρξουν άμεσα σχέδια ασφαλείας από τις πρυτανικές αρχές. Στη σύνοδο των πρυτάνεων θα δούμε και τις προτάσεις του Υπουργείου Παιδείας», είπε η Μαρία Συρεγγέλα.

Στα ερωτήματα αν η Πανεπιστημιακή Αστυνομία πέτυχε το ρόλο της και αν υπάρχουν πρυτάνεις δύο ταχυτήτων η κα Συρεγγέλα απάντησε: «Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία δεν δούλεψε, το γνωρίζουμε και το έχουμε αποδεχτεί. Σε κάθε περίπτωση, όταν κάτι δεν πετύχει, προχωράμε άμεσα σε διορθωτικές κινήσεις. Από εκεί και ύστερα αυτό που πραγματικά ενδιαφέρει τους πολίτες είναι να βρεθούν λύσεις και όχι να πετάμε το μπαλάκι των ευθυνών ο ένας στον άλλον».

Επιπρόσθετα, αναφορικά με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ η Γραμματέας της ΝΔ και Βουλευτής Δυτικής Αθήνας υπογράμμισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν από τα κόμματα που δεν είχαν δεχτεί την εν λόγω νομοθεσία και εκπλήσσομαι με αυτά που ακούω. Όχι μόνο δεν ήθελαν να ψηφιστεί, αλλά κι όταν έγινε νόμος του κράτους ζητούσαν να μην εφαρμοστεί. Τουλάχιστον να συμφωνήσουμε σε δύο πράγματα με την αντιπολίτευση, ότι θα πρέπει να διαγράφονται από το μητρώο οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που τα σπάνε και πως αν καλείται η Αστυνομία πρέπει να παρεμβαίνει».

Τέλος, η κα Συρεγγέλα σχολίασε και τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις λέγοντας: «Εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να γίνει η καθημερινότητα των πολιτών ακόμα καλύτερη. Το έχουμε πει, εξάλλου, από την πρώτη στιγμή πως ο πραγματικός μας αντίπαλος είναι η καθημερινότητα, εκεί έχουμε δώσει όλη τη βαρύτητα, κι εκεί θα δώσουμε βαρύτητα το επόμενο χρονικό διάστημα. Τώρα, όσες και όσοι ισχυρίζονται πως με ένα μαγικό ραβδί θα τα λύσουν όλα δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνουν».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νέα Δημοκρατία: Ξεκινά το 16ο τακτικό συνέδριο με σύνθημα «Μαζί για την Ελλάδα του 2030» – Χαμόγελα, αγκαλιές, σέλφι και πηγαδάκια
Στο επίκεντρο η ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη, με στόχο την επανασυσπείρωση της «γαλάζιας» παράταξης και την εκλογική ετοιμότητα του κομματικού μηχανισμού
16ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας
ΠΑΣΟΚ κατά Κυρανάκη για το ακίνητο Ανδρουλάκη: «Μετεξεταστέος στο εμπορικό και στο ενοχικό δίκαιο»
Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών έθεσε ζήτημα άρθρου 57 του Συντάγματος, με τη Χαριλάου Τρικούπη να απαντά σε υψηλούς τόνους, κάνοντας λόγο για «μπαρούφες» και «βαρύγδουπες αναλύσεις»
Κωνσταντίνος Κυρανάκης