Πολιτική

Μαρινάκης: «Δεν έχει κανονιστεί συνάντηση Γεραπετρίτη – Φιντάν στην Κωνσταντινούπολη» – «Δεν έχουν καμία βάση όσα ακούγονται για τη ΔΕΘ»

Δεν θα σταθούμε εμπόδιο στη δικαιοσύνη είπε για την διαβίβαση της δικογραφίας για Καραμανλή στη Βουλή

Με πολλά θέματα στην πολιτική ατζέντα πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη

Η ενημέρωση έγινε στον απόηχο της άφιξης στην Βουλή της δικογραφίας για τον Κώστα Καραμανλή και τον Χρήστο Σπίρτζη αλλά και της παρουσίασης του νομοσχεδίου για το νέο ΟΣΕ.

Ερωτηθείς για το αν θα ακολουθήσει η κυβέρνηση και στην συγκεκριμένη περίπτωση το μοντέλο Τριαντόπουλου είπε: «Συζητείται το μοντέλο Τριαντόπουλου. Θεωρούμε ως κυβέρνηση ότι αυτή η λογική που ακολουθήθηκε μετά την δική του βούληση είναι οδηγός για τέτοιες περιπτώσεις. Πρέπει να δίνουμε μια απάντηση στο γιατί ένας πολιτικός πρέπει να έχει άλλη αντιμετώπιση από τους πολίτες. Να μην υπάρχουν πολίτες 2 ταχυτήτων. Η παραπομπή δηλαδή στον φυσικό δικαστή. Μια διαδικασία όπου κάποιος που θεωρεί ότι είναι αθώος θα κριθεί από την ανεξάρτητη δικαιοσύνη από 5 ανώτατους δικαστές και δεν θα περάσει από το φίλτρο των κομμάτων που έχουν άλλους σκοπούς. Κρατάμε τη μεγάλη εικόνα ότι δεν θα σταθούμε εμπόδιο στην δικαιοσύνη. Υπομονή να μελετηθεί η δικογραφία».

Κατηγορηματική διάψευση 

«Η αύξηση του ορίου απαλλαγής ΦΠΑ δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Ό,τι εξειδικευμένο μέτρο έχει γραφτεί είναι σε θεωρητικό επίπεδο δεν έχει καμία βάση. Δεν έχουν ξεκινήσει καν προπαρασκευαστικές συσκέψεις για τα μέτρα της ΔΕΘ. Στόχος της κυβέρνησης είναι η ανακοίνωση όσο το δυνατόν περισσότερων φοροελαφρύνσεων και φοροαπαλλαγών για τη μεσαία τάξη και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Αυτή είναι η πρόθεση. Τα μέτρα δεν έχουν καν συζητηθεί. Πρέπει να ξέρουμε πόσος θα είναι ο δημοσιονομικός χώρος», είπε ο Παύλος Μαρινάκης αναφορικά με όσα ακούγονται για μέτρα στη ΔΕΘ.

Δεν είναι στο πρόγραμμα συνάντηση με Φιντάν

Για την επικείμενη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη στην Κωνσταντινούπολη και αν πραγματοποιείται ενόψει του επικείμενου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, Ελλάδας – Τουρκίας απάντησε: «Δεν είναι ιδιωτική επίσκεψη. Χρησιμοποιείται αυτός ο όρος όταν δεν υπάρχει αντίστοιχη συνάντηση με τον ομόλογό του. Είναι ανεπίσημη επίσκεψη στο πλαίσιο των καθηκόντων του και ορίζεται ως τέτοια γιατί δεν περιλαμβάνει συνάντηση με τις αντίστοιχες τουρκικές αρχές. Δεν περιλαμβάνει εθιμοτυπικό πρόγραμμα. Περιλαμβάνει συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και επίσκεψη στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και την Πρίγκηπο και συναντήσεις με φορείς της ομογένειας.

Ερωτηθείς αν αποκλείεται να γίνει μια άτυπη συνάντηση με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών είπε: «Δεν έχει κανονιστεί κάποια συνάντηση ούτε είναι στον προγραμματισμό με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν».

Δείτε την ενημέρωση 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Προβλήματα με το καλημέρα στη Βουλή στη συζήτηση για την Προανακριτική - Το χρονόμετρο, οι ενστάσεις και οι εντάσεις
Ένταση από τα... αποδυτήρια με την υποβολή ενστάσεων επί της διαδικασίας για τη σύσταση Προανακριτικής με καταγγελίες και προαναγγελίες αποχωρήσεων
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής
Live η συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής - Οι 14 κάλπες και η μυστική ψηφοφορία
Η συζήτηση αναμένεται να ξεκινήσει με ενστάσεις επί της διαδικασίας με αιχμή τον τρόπο, που αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία από την Διάσκεψη των Προέδρων, να διεξαχθεί η ψηφοφορία ανά πρόταση
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής
«Καζάνι που βράζει» η Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής: Σήμερα η ψηφοφορία για παραπομπή Καραμανλή – Τι θα πει ο Μητσοτάκης
Η ψηφοφορία για τους βουλευτές της ΝΔ έχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο η «γαλάζια» πρόταση να μη λάβει τις 154 θετικές ψήφους
Βουλή 2
Κυριάκος Μητσοτάκης: Μειώσαμε την ανεργία στο 8% και δημιουργήσαμε 500.000 νέες θέσεις εργασίας τα τελευταία έξι χρόνια
Ο Πρωθυπουργός έδωσε το παρών στην εκδήλωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τίτλο «Χτίζοντας γέφυρες ανάμεσα στο ανθρώπινο δυναμικό και την αγορά εργασίας»
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του Υπουργείου Εργασίας στο κέντρο «Ελληνικός Κόσμος»
3