Πολιτική

Μαρινάκης για Τσίπρα: Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για θάλασσες και φουρτούνες ψάχναμε για σωσίβιο

Πως σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την παραίτηση του πρώην πρωθυπουργού

Να σχολιάσει την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. 

«Τα όσα συμβαίνουν σε έναν άλλο πολιτικό χώρο δεν απασχολούν τον δικό μας χώρο ούτε είναι δική μας δουλειά να προβλέψουμε αυτά που θα συμβούν», είπε και πρόσθεσε ότι θυμήθηκε μια δήλωση του Αλέξη Τσίπρα το 2015 από την Αγία Πετρούπολη όπου είχε πει: «Βρισκόμαστε στη μέση μιας μεγάλης φουρτούνας αλλά είμαστε λαός της θάλασσας και δεν φοβόμαστε να ανοιχτούμε σε ανοιχτές θάλασσες για να φθάσουμε σε ασφαλή λιμάνια».

Και τόνισε: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για φουρτούνες ο κ. Τσίπρας ψάχναμε όλοι για σωσίβιο γιατί ακολούθησαν τα capital controls, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δις. Η παραίτησή του δεν θα κάνει διαφορά».

Κληθείς να σχολιάσει την φράση στην ανάρτηση του κ. Τσίπρα ότι «Η πατρίδα μας βρίσκεται σε επικίνδυνο αδιέξοδο», είπε:

«Αν θεωρεί ο πρωθυπουργός των 100 δις και του 3ου αχρείαστου μνημονίου των 30 φόρων και της αύξησης του ΕΝΦΙΑ, που θα καταργούσε, όταν είμασταν τελευταίοι σε ανάπτυξη όταν «έβρεχε ανάπτυξη στην Ευρώ» ότι σήμερα που η Ελλάδα έχει αυξήσει 36% τον κατώτατο μισθό και έχει μειώσει 85 φόρους και έχει διπλάσιους ρυθμούς από όλη την Ευρώπη, ότι η χώρα είναι σε αδιέξοδο, έτσι κι εγώ μπορώ να θεωρώ ότι αύριο μπορώ να αναλάβω μια ομάδα ποδοσφαίρου ή μπάσκετ και να κατακτήσω το champions league  ή την ευρωλίγκα».

Μάλιστα τόνισε: «Αν πιστεύουμε εμείς ως κυβέρνηση ότι ο πήχης μας είναι η κυβέρνηση 2015 – 2019 δεν θα τα καταφέρουμε. Η ΝΔ το 2019 κέρδισε την εμπιστοσύνη των πολιτών και όχι του κ. Τσίπρα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κασσελάκης: Έχασα μια κομματική μάχη σε μπουζουξίδικο με μπράβους της νύχτας – Δεν μπαίνει ”λουκέτο” στο Κίνημα Δημοκρατίας
Ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε επανειλημμένα ότι ο ίδιος δεν λειτουργεί ως ιδιοκτήτης πολιτικού φορέα, αλλά ως εκλεγμένος εκπρόσωπος των μελών
Ο Στέφανος Κασσελάκης 12
Η πρώτη ανασκόπηση Μητσοτάκη για το 2026: Η Βενεζουέλα, οι «αιώνιοι» φοιτητές, οι λαϊκές αγορές και η λειψυδρία
«Το 2026 συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει εδώ και 6,5 χρόνια: να ενισχύουμε την οικονομία με μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις, χωρίς να παίζουμε με τα δημόσια οικονομικά»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή 31
Ανδρουλάκης για ραντεβού Μητσοτάκη με αγρότες: Το θέμα αυτό δεν είναι στα χέρια μας, έχουμε τις δικές μας προτάσεις
«Οι προτάσεις μας είναι 7 λεπτά η κιλοβατώρα, για 5 χρόνια, για να υπάρχει χαμηλό κόστος παραγωγής, 5 ευρώ το πάγιο και 120 δόσεις γιατί τα χρέη είναι πολλά»
Επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη στη Δυτική Μακεδονία
Κυριάκος Μητσοτάκης σε πολίτες στο Μοσχάτο: Να είστε προσεκτικοί σε όσα ακούτε και όσα σας υπόσχονται κάποιες «σειρήνες»
«Τους πειραματισμούς με τον λαϊκισμό η χώρα τούς πλήρωσε πολύ ακριβά στο παρελθόν και πιστεύω ότι αυτά τα διδάγματα έχουν γίνει μαθήματα για τους πολίτες»
Περιοδεία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μοσχάτο και συνομιλία με πολίτες
11