Πολιτική

Μαρινάκης: Το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα ψηφιστεί παρά τις μειοψηφικές αντιδράσεις

Το μήνυμα πως το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα ψηφιστεί παρά τις μειοψηφικές αντιδράσεις εξέπεμψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα (29.01.24).

Όπως είπε ο Παύλος Μαρινάκης σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, «πρόκειται για μία εμβληματική μεταρρύθμιση. Οι αντιδράσεις είναι μειοψηφικές. Το νομοσχέδιο θέλουμε να ψηφιστεί και θα ψηφιστεί. Δεν έχουμε άλλο χρόνο για χάσιμο, πρέπει και σε αυτό το θέμα να φύγουμε μπροστά, έχουμε καθυστερήσει πάρα πολλά χρόνια». 

Αναφερόμενος στις αγροτικές κινητοποιήσεις, ο ίδιος επεσήμανε πως «οι παρεμβάσεις των αγροτών είναι συνεχείς. Η πόρτα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και όλων των υπουργείων είναι ανοιχτή, η κυβέρνηση δεν κλείνει τα αυτιά της και τα μάτια της, μέσα από τον διάλογο προχωρούν οι αποζημιώσεις, για παράδειγμα. Σίγουρα αυτό που βλέπουμε και στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι το μεγάλο πρόβλημα είναι τα αυξημένα κόστη, η εισαγόμενη ακρίβεια».

Σε σχέση με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και τη στάση του Μάκη Βορίδη, ο κ. Μαρινάκης επανέλαβε πως δεν τίθεται «κανένα θέμα συνταγματικότητας για τον κ. Βορτίδη». Όπως δήλωσε, «διατυπώνει απόψεις του, οι οποίες έγιναν γνωστές πριν γίνει υπουργός Επικρατείας. Το νομοσχέδιο είναι απολύτως συνταγματικό. Εμείς δεν νομοθετούμε προεκλογικά ή μετεκλογικά. Εμείς εφαρμόζουμε το πρόγραμμά μας… Δεν έχουν ακουστεί αντιρρήσεις από το σύνολο του πολιτικού κόσμου». 

Σχετικά με την «απάντηση» της κυβέρνησης σε ενδεχόμενες ανάλογες τοποθετήσεις υπουργών, ο κ. Μαρινάκης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ας δούμε πως θα τοποθετηθούν τα μέλη του υπουργικού, ας μην προδικάζουμε τις τοποθετήσεις τους. Είμαστε αισιόδοξοι πως και αυτό το νομοσχέδιο θα γίνει νόμος του κράτους». 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: «Όποιος φοιτητής συμμετέχει σε επιθέσεις όπως αυτή στη Νομική να διαγράφεται»
Επιτέθηκε στην Αριστερά και Κεντροαριστερά υποστηρίζοντας ότι «στήριζαν ανοιχτά τις νοσηρές μειοψηφίες φοιτητών και μη φοιτητών που "μόλυναν" με παραβατικότητα τα ελληνικά πανεπιστήμια»
Ο Παύλος Μαρινάκης 14
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις ανακαινισμένες ολυμπιακές εγκαταστάσεις της Παιανίας: Το δώρο των μικρών αθλητών της ξιφασκίας και η συνάντηση με τον Νάσο Γκαβέλα
«Η υποστήριξη του αθλητισμού αποτελεί επένδυση σε αθλητικές υποδομές με μεθοδικότητα και με παρεμβάσεις σε όλη τη χώρα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιεργάζεται το ξίφος μικρού αθλητή 5
«Καμπανάκι» Χάρη Δούκα μετά το μπλακ άουτ στην Ισπανία: «Η κατανάλωση ενέργειας στην Αθήνα τριπλασιάζεται λόγω τουριστικής κίνησης»
Με μια επιστολή ο Χάρης Δούκας ζητά να ενημερωθεί σχετικά με τον προγραμματισμό σας για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της φετινής θερινής περιόδου
Ο Χάρης Δούκας 1
Φόβοι στη ΝΔ πως η υπόθεση Καραμανλή μπορεί να «τορπιλίσει» την ανοδική πορεία στις δημοσκοπήσεις
Μέλη της «γαλάζιας» κοινοβουλευτικής ομάδας επισημαίνουν ότι οι πολιτικοί χειρισμοί για τον πρώην υπουργό Κώστα Καραμανλή, μετά τη δικογραφία που έφτασε στη Βουλή, απαιτείται να είναι προσεκτικοί
Τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας
Κικίλιας: Καμία αύξηση στα ακτοπλοϊκά το καλοκαίρι – Δείτε παραδείγματα με τιμές μετά τη μείωση των λιμενικών τελών
«Στηρίζουμε την ελληνική οικογένεια, για τη δυνατότητα που δεν είναι πολυτέλεια» γράφει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε ανάρτησή του
Στιγμιότυπο από το λιμάνι του Πειραιά 4