Πολιτική

Μεϊμαράκης: Θα εξαντλήσουμε όλα τα μέσα για να πέσει φως στην υπόθεση Βαρουφάκη

«O κ. Τσίπρας να καταλάβει ότι υποχρεούται να κυβερνήσει, να πάρει ευθύνες και να δώσει λύσεις» τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης επισημαίνοντας πως ο πρωθυπουργός «δίνει προς τα έξω την εικόνα ότι τα εσωκομματικά ζητήματα κυριαρχούν, αντί να προσπαθήσει να δώσει λύση στα καυτά ζητήματα του τόπου». 

Σε συνέντευξή του στη Real News ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει πως «αυτό οδηγεί σε μια αστάθεια, οδηγεί σε αβεβαιότητα, προκαλεί σύγχυση και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό».

Σύμφωνα με τον κ. Μειμαράκη «ο κ. Τσίπρας δείχνει να κινείται περισσότερο ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα ζητήματα πολύ σοβαρά και ουσιαστικά που απασχολούν όλους τους Έλληνες και αφορούν τη χώρα» ενώ, όπως επισημαίνει, οι εκλογές στην παρούσα φάση δεν θα ήταν λύση. Μάλιστα ξεκαθαρίζει πως η ΝΔ δεν σκέφτεται να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

Πάντως, όσον αφορά την υπόθεση Βαρουφάκη ο πρόεδρος της ΝΔ τη χαρακτηρίζει πολύ σοβαρή τονίζοντας πως το κόμμα θα εξαντλήσει όλα τα πολιτικά και κοινοβουλευτικά μέσα που διαθέτει για να πέσει φως στην υπόθεση.

Ο κ. Μεϊμαράκης επαναλαμβάνει την πρόσκλησή του προς ένα ευρύτερο κομματικό ακροατήριο χωρίς βαρονίες, όπως λέει και τονίζοντας πως η ΝΔ είναι μια μεγάλη παράταξη όπως την όρισε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και όπως περιγράφεται στην ιδρυτική διακήρυξη.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυβερνητικές πηγές για Νίκο Ανδρουλάκη: Για ακόμη μία φορά επέλεξε την οδό της στείρας αντιπολίτευσης, χωρίς επιχειρήματα
Οι επικείμενες εκλογές το 2027 παραμένουν η επίσημη απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου στις συχνές αναφορές για άμεση αλλαγή κυβέρνησης, τονίζουν οι κυβερνητικές πηγές
Μέγαρο Μαξίμου 2
Κώστας Τσουκαλάς: Η Ελλάδα δεν πρέπει να βρίσκεται στην ουρά των εξελίξεων που επιβάλλει η εξωτερική πολιτική της ΝΔ
Ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι οι δράσεις της Ελλάδας σε κρίσιμα ζητήματα διεθνούς διπλωματίας μοιάζουν να περιορίζονται, ενώ η Τουρκία προβάλλει ενισχυμένη
Κώστας Τσουκαλάς