Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Μειώνονται οι μετακλητοί – Πόσους θα έχει κάθε υπουργός

Μειώνονται οι μετακλητοί – Πόσους θα έχει κάθε υπουργός

Λιγοστεύουν οι μετακλητοί υπάλληλοι.
«Ταβάνι» βάζει το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή.
Πόσους θα δικαιούνται υπουργοί και υφυπουργοί.

Οι μετακλητοί υπάλληλοι είχαν γίνει στο παρελθόν αιτία άγριας πολιτικής αντιπαράθεσης. Πλέον, η κυβέρνηση, με το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή πατάει… «φρένο».

Κάθε υπουργός θα δικαιούται εννέα μετακλητούς υπαλλήλους και δυο δημοσιογράφους, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η Καθημερινή για το τι προβλέπει το νομοσχέδιο.

Κάθε υφυπουργός θα δικαιούται έξι μετακλητούς, χωρίς δημοσιογράφους, οι οποίοι αν κριθούν αναγκαίοι, μπορούν να καλύψουν μια από τις έξι αυτές θέσεις.

Μικρό αριθμό μετακλητών, μέχρι πέντε, θα έχουν οι γενικοί γραμματείς, οι οποίοι κρίνεται απαραίτητο να βοηθηθούν από μετακλητούς και ειδικούς συμβούλους. Άλλωστε, οι γενικές γραμματείες περιορίστηκαν και ανέλαβαν περισσότερες αρμοδιότητες.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των μετακλητών εξαρτάται από το πόσους υπουργούς και υφυπουργούς έχει μια κυβέρνηση και η σημερινή μετρά 51.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων ανερχόταν, στις 31 Μαρτίου, σε περίπου 2.700.

Με τη μείωση των μετακλητών η κυβέρνηση θέλει να μειώσει το δημοσιονομικό κόστος. Σύμφωνα με την Καθημερινή εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο να μειωθούν οι δαπάνες στα υπουργεία.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις