Πολιτική

Μετακίνηση… 6 για τον Μητσοτάκη: Βόλτα στο Παγκράτι μετά την καραντίνα

Αν δεν είχε καταργηθεί το 13033 ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλλον θα έστελνε sms για μετακίνηση 6. Αλλά επειδή καταργήθηκε, ο πρωθυπουργός έκανε… ελεύθερος στην πρώτη του βόλτα εκτός Μαξίμου μετά την άρση της καραντίνας. Πρώτος του σταθμός ήταν το Παγκράτι.

Θα ακολουθήσουν κι άλλες ανάλογες… “εξορμήσεις”, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης προγραμματίζει να επισκεφτεί κι άλλες περιοχές για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι αν εφαρμόζονται τα μέτρα.

Με τη μάσκα του στο πρόσωπο, ο πρωθυπουργός περπάτησε στους δρόμους του Παγκρατίου, έκανε… αγκωνιές με πολίτες, μίλησε με εργαζόμενους, καταστηματάρχες και περαστικούς. Κάποιοι τον κράτησαν σε… απόσταση, αφού ένας καταστηματάρχης όταν ο πρωθυπουργός πλησίασε στην πόρτα του είπε «ως εδώ» και έμεινε… εκεί που ήταν.

mitsotakis pagkrati

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε και… γκάλοπ όταν βρήκε στο δρόμο του μια πιτσιρίκα και τη ρώτησε: εσύ θέλεις ή δεν θέλεις να ανοίξει το σχολείο; «Θέλω» του απάντησε διστακτικά το κοριτσάκι.

Ο πρωθυπουργός σταμάτησε σε καφέ, σε εστιατόρια, σε φαρμακείο, σε μαγαζί με οπτικά, σε κομμωτήριο. Γενικά σε επιχειρήσεις που είτε άνοιξαν μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων είτε προετοιμάζονται για να λειτουργήσουν ξανά.

Μητσοτάκης mitsotakis pagkrati

Και τα μπράβο του άκουσε και τους προβληματισμούς των καταστηματαρχών άκουσε. Και μια κυρία να του λέει πόσο περήφανη νιώθει για πρώτη φορά που είναι Ελληνίδα, συνάντησε. Στην πρώτη φάση τα καταφέραμε καλά αλλά έχουμε, ακόμη, δύσκολα μπροστά μας, της απάντησε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρώτησε αν προσέχει ο κόσμος, πως πάνε οι δουλειές και όταν το ερώτημα αντιστράφηκε απάντησε: «εμείς τρέχουνε πολύ, δουλεύουμε, αλλά πάμε καλά».

mitsotakis pagkrati mitsotakis pagkrati

Όταν μπήκε σε σούπερ μάρκετ της περιοχής, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους υπαλλήλους για τις υπηρεσίες που προσέφεραν στους πολίτες στη διάρκεια της πανδημίας.

mitsotakis pagkrati mitsotakis pagkrati

Σε συνομιλία του με υπαλλήλους στο φαρμακείο της γειτονιάς τόνισε πως η κυβέρνηση στηρίζεται σε εκείνους και στις σωστές συμβουλές που δίνουν στους πολίτες για τη σωστή τήρηση των κανόνων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρέτησε και ευχαρίστησε το προσωπικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που βρέθηκε στο σημείο.

Τον πρωθυπουργό συνόδευε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για την Βιομηχανία και το Εμπόριο, Νίκος Παπαθανάσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 2
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 41
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα
Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: 10 ψέματα της αντιπολίτευσης – Απαντήσεις στους πολίτες
«Δυστυχώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν τις τραγικές στιγμές αγωνίας των πολιτών, ως ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος»
Ο Παύλος Μαρινάκης 7