Συμβαίνει τώρα:
Φωτιά σε εργοστάσιο στη Βοιωτία – Συναγερμός στην Πυροσβεστική
Πολιτική

Μέχρι 3 βουλευτές από την ομογένεια στο ψηφοδέλτιο επικρατείας – Τι αναφέρει η νομοτεχνική βελτίωση του ΥΠΕΣ

Νομοτεχνική βελτίωση αναφορικά με τις υποψηφιότητες των Ελλήνων του εξωτερικού στα ψηφοδέλτια επικρατείας, κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σύμφωνα με τη νέο νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσε ο κ. Θεοδωρικάκος στο νομοσχέδιο για τη διευκόλυνση άσκησης του εκλογικού δικαιώματος εκλογέων που βρίσκονται εκτός ελληνικής επικράτειας, δίνεται η δυνατότητα στα κόμματα να μπορούν να έχουν μέχρι τρεις υποψηφίους βουλευτές στα ψηφοδέλτια Επικρατείας τους, ενώ ένας υποχρεωτικά θα τοποθετείται στις τρεις πρώτες θέσεις των ψηφοδελτίων.

Ακόμη με άλλη νομοτεχνική αλλαγή, συγκροτείται ειδική Διακομματική Επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχει ο υπουργός ή ο οριζόμενός του ως πρόεδρος, καθώς και ένας εκπρόσωπος από κάθε κοινοβουλευτικό κόμμα και ένας εκπρόσωπος από το Συνήγορο του Πολίτη. Αρμοδιότητα της Διακομματικής Επιτροπής είναι η εξέταση ενστάσεων επί απορριπτικών αποφάσεων.

«Προχωρήσαμε σε αυτές τις δύο σημαντικές παρεμβάσεις, παίρνοντας υπόψη τόσο τις τοποθετήσεις και τα αιτήματα των εκπροσώπων και φορέων των Ελλήνων του εξωτερικού όσο και των κομμάτων, και αντιμετωπίζουμε έτσι και ανησυχίες που εκφράστηκαν», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Σφάζονται» Μαξίμου και ΠΑΣΟΚ για τις Ανεξάρτητες Αρχές: «Κατώτερος των περιστάσεων ο Ανδρουλάκης» – «Οι μάσκες έπεσαν, δεν σας παίρνει»
Κυβερνητικές πηγές κατηγορούν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «τοξική ρητορική» - «Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια», απαντά η Χαριλάου Τρικούπη
Μέγαρο Μαξίμου
Ανδρουλάκης κατά κυβέρνησης για τις υποκλοπές: Κάνετε τις κότες – Παπασταύρου: Επενδύετε σε μια υπερχειλίζουσα τοξικότητα
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για «θεσμική παρακμή», άφησε αιχμές για τη διαδικασία στις Ανεξάρτητες Αρχές και υπερασπίστηκε την πρόταση για 4ημερη εργασία
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ