Πολιτική

Μήνυμα Παυλόπουλου στην Τουρκία: Αν χρειαστεί θα επιβάλουμε σεβασμό του διεθνούς Δικαίου!

Σαφές μήνυμα στην Τουρκία, μετά και τις τελευταίες προκλητικές ενέργειες και δηλώσεις της, έστειλε για άλλη μια φορά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Οι Έλληνες, αν χρειαστεί, θα επιβάλουν τον πλήρη σεβασμό του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου, διεμήνυσε από την Τριπολιτσά.

«Οι Έλληνες, αν χρειασθεί θα επιβάλλουμε τον πλήρη και ειλικρινή σεβασμό του συνόλου του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, έχοντας και την στήριξη των συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ και των εταίρων μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση» τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος αναφερόμενος στην Τουρκία, μετά την κατάθεση στεφάνου κατά τον εορτασμό της Άλωσης της Τριπολιτσάς.

[read4more]

Και αυτό, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «θα το πράξουμε υπό όρους αρραγούς ενότητας, όπως συμβαίνει και κάθε φορά που υπερασπιζόμαστε τα εθνικά μας θέματα και τα εθνικά μας δίκαια».

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι «από εδώ, την Τρίπολη, κατ’ αυτή την επέτειο στέλνουμε προς την γείτονα Τουρκία το μήνυμα ότι εμάς, τους Έλληνες, το παρελθόν μας διδάσκει όχι την διχόνοια και την εκδίκηση, αλλά την ανάγκη εμπέδωσης της φιλίας και της ειρηνικής συνύπαρξης».

Click4more: Τραμπούκοι της Μεσογείου! Πέντε νέες NAVTEX της Τουρκίας από τη Λήμνο έως την Κύπρο!

Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι αυτό προϋποθέτει τον εκ μέρους της Τουρκίας πλήρη και ειλικρινή σεβασμό του συνόλου του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου, πολλώ μάλλον όταν από τον σεβασμό αυτόν εξαρτάται και η Ευρωπαϊκή της προοπτική.

Αναφερόμενος στην Άλωση της Τριπολιτσάς, σημείωσε ότι «οι Έλληνες, ως λαός και ως έθνος, εορτάζουμε και φέτος αυτή την εμβληματική νίκη των αγωνιστών του 1821 η οποία, χάρη στην στρατηγική ιδιοφυΐα του Γέρου του Μωριά, του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, οδήγησε στην τελική ευόδωση της Εθνεγερσίας και στην μετέπειτα δημιουργία του νεώτερου ελληνικού κράτους».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 2
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 42