Πολιτική

Μήνυμα Θεοδωράκη σε Τσίπρα: Φρέναρε τους υπουργούς σου με τις εξαγγελίες

«Οι προσπάθειες πρέπει να ενταθούν τις επόμενες ημέρες, καθώς ο χρόνος είναι ασφυκτικός. Η "στροφή στον ρεαλισμό" της κυβέρνησης πρέπει να ολοκληρωθεί. Ελπίζουμε πως τα πλεονεκτήματα μιας συμφωνίας σε σχέση με τη ρήξη είναι οφθαλμοφανή στην κυβέρνηση, όπως είναι και στον ελληνικό λαό. Ο κόσμος μπορεί να ζητά στιβαρή διαπραγμάτευση, αλλά δεν θέλει να αμφισβητείται η παραμονή της χώρας στο ευρώ» τονίζει σε άρθρο του για τη διαπραγμάτευση στην εφημερίδα Realnews ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Σημειώνει ότι «ο πρωθυπουργός πρέπει να φρενάρει κάποιους υπουργούς του, που εξαγγέλλουν παροχές, που ουσιαστικά θα εκτροχιάσουν δημοσιονομικά τη χώρα».

Τονίζει: «Δυστυχώς, κάποιοι στην κυβέρνηση δεν μοιάζουν να συνειδητοποιούν πως η προσπάθεια που καταβάλλεται τώρα, είναι μόνο η αρχή μιας δύσκολης πορείας προς την ανάταξη της οικονομίας μας και την οριστική έξοδο από την κρίση. Χρειάζεται εστίαση στην ουσία των συμφωνιών και όχι απλή επικοινωνιακή διαχείρισή τους. Οι λέξεις που θα περιγράψουν τη νέα συμφωνία είναι σημαντικές για τα παράθυρα, δεν είναι σημαντικές για τις ζωές των ανθρώπων».

Επιπλέον, ο κ. Θεοδωράκης αναφέρει: «Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε πως αυτό που θα επιτρέψει στη χώρα να ανακτήσει τους βαθμούς ελευθερίας που έχει χάσει, στο πλαίσιο των δανειακών εξαρτήσεων από τους εταίρους της, είναι να ανακτήσει την ικανότητά της να δανείζεται από τις αγορές. Ακριβώς γι αυτό είπα στη Βουλή πως στο τέλος του έτους θα πρέπει η κυβέρνηση να μπορεί να εκδώσει 10ετές ομόλογο με επιτόκιο γύρω στο 3%».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης στο υπουργικό: Μάχη με τα fake news για Τέμπη και εξωτερική πολιτική – Τολμηρές αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις
«Οι παρεμβάσεις μας ανάχωμα στην ακρίβεια - Επιστρέφουμε το μερίδιο της ανάπτυξης στους πολίτες - Στην ψευδολογία της αντιπολίτευσης απαντάμε με το έργο μας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 43
Συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις φοροελαφρύνσεις σε 4 εκατ. πολίτες και το μεταναστευτικό
Στο «τραπέζι» και το νομοσχέδιο του υπουργείου Άμυνας για τον χάρτη μετάβασης των Ενόπλων Δυνάμεων στη νέα εποχή - Εγρήγορση σε θέματα μείζονος σημασία που φθείρουν δημοσκοπικά το κυβερνών κόμμα ζητά ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης 15