Πολιτική

Μήνυση Μελά κατά Σούκουρη για τις καταγγελίες περί δωροδοκίας

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ) Παναγιώτης Μελάς, κατέθεσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του μέλους ή στελέχους της ΝΔ κ. Σουκούρη και κατά παντός υπευθύνου για την υπόθεση της απόπειρας δωροδοκίας, για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, της βουλευτού του ίδιου κόμματος (ΑΝΕΛ) Σταυρούλας Ξουλίδου.

Σύμφωνα με την καταγγελία της κ. Ξουλίδου, ο κ. Σουκούρης της είπε πως ο βουλευτής των ΑΝΕΛ κ. Μελάς «τα είχε ήδη πάρει».
Όπως είναι γνωστό, η κ. Ξουλίδου έχει καταγγείλει ότι «γαλάζιο στέλεχος της πρότεινε χρηματικό ποσό για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας».
Ειδικότερα, ανέφερε η εν λόγω βουλευτής ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία με το συγκεκριμένο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, της έγινε η πρόταση «με την οποία θα έλυνε το οικονομικό πρόβλημα της ζωής της» και πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο της ανέφερε πως «τα ποσά για αυτές τις περιπτώσεις φτάνουν τα 2 με 3 εκατομμύρια».
Όσα είπε η κ. Ξουλίδου τα επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.
Εξάλλου, μιλώντας σήμερα σε ραδιοφωνικό σταθμό, η κ. Ξουλίδου επέμεινε στα όσα έχει δημοσίως δηλώσει, διευκρινίζοντας πως οι συνομιλίες της με το στέλεχος -ή μέλος- της ΝΔ που φέρεται να της πρότεινε χρήματα για να ψηφίσει υπέρ της όποιας κυβερνητικής πρότασης για Πρόεδρο της Δημοκρατίας διήρκησαν αρκετό καιρό, συνήθως γίνονταν μέσω Facebook αλλά και κάποιες φορές τηλεφωνικά και πως η τελευταία επαφή τους έγινε στις 20 Νοεμβρίου, όταν ο συνομιλητής της, τη ρώτησε κατά πόσον θυμάται την πρότασή του πριν της «αποκαλύψει» πως ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Μελάς «τα είχε ήδη πάρει».
Κληθείσα η κ. Ξουλίδου να κατονομάσει τον συνομιλητή της δήλωσε ότι το όνομα έχει ήδη διαρρεύσει, πρόκειται για τον κ. Σουκούρη, μέλος ή στέλεχος της ΝΔ.
Ο κ. Μελάς στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στην κ. Κουτζαμάνη υπογραμμίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με το επίμαχο ζήτημα, ενώ χαρακτηρίζει ψευδή, αισχρά και κατευθυνόμενα τα όσα αναφέρθηκαν στο πρόσωπό του. Ακόμη, τονίζει ότι όλα αυτά σε βάρος του κρύβουν σκοπιμότητα.
Τέλος, ο κ. Μελάς ζητάει από την κ. Κουτζαμάνη την άμεση διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας και την απόδοση ευθυνών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ 5
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331