Πολιτική

Μηταράκης στο Live News: Δεν μίλησα για πάγωμα αλλά για μια εβδομάδα προθεσμία

Ότι δεν μίλησε για πάγωμα της δημιουργίας των κλειστών κέντρων για τους πρόσφυγες αλλά για μια εβδομάδα προθεσμία, μίλησε στο Live News και το Νίκο Ευαγγελάτο ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

«Χθες είπα ότι έχουμε δώσει μια εβδομάδα διορία στην τοπική αυτοδιοίκηση αν κρίνει ότι οι τοποθεσίες που έχουν βρεθεί ότι δεν είναι βέλτιστες να μας υποδείξει εναλλακτική τοποθεσία. Αυτό δεν αλλάζει τον σχεδιασμό και το χρονοδιάγραμμα. Τα έργα θα ξεκινήσουν το αμέσως προσεχές διάστημα», είπε χαρακτηριστικά. 

Στο ερώτημα πότε θα αρχίσουν τα έργα ο κ. Μηταράκης απάντησε: «Η προετοιμασία για την έναρξη των εργασιών είναι σε εξέλιξη. Αυτή η εβδομάδα διορία δεν μας καθυστερεί καθόλου αλλά μας δίνει την ευκαιρία να συζητήσουμε για άλλη μια φορά με την τοπική αυτοδιοίκηση». Στο επίμονο ερώτημα πότε θα μπουν οι μπουλντόζες, ο κ. Μηταράκης επανέλαβε: «Το αμέσως προσεχές διάστημα και χωρίς καμία καθυστέρηση». Ωστόσο δεν έδωσε ημερομηνία.

Click4More Περιφερειάρχης “αδειάζει” Μηταράκη: Ας μην περιμένει αδίκως

Στο ερώτημα αν υπήρξε πρόβλημα στην ενημέρωση της κυβέρνησης για το πάγωμα των 5 ημερών ο υπουργός απάντησε: «Είναι δεδομένο ότι είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με την προεδρία της κυβέρνησης για οποιοδήποτε θέμα έχει να κάνει με το θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής». Στο ερώτημα αν η κυβέρνηση έμαθε από την τηλεόραση το πάγωμα ο κ. Μηταράκης επανέλαβε ότι υπάρχει καθημερινή επικοινωνία με το Μέγαρο Μαξίμου και όλα τα θέματα συζητιούνται.  

Δείτε το βίντεο

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Νίκος Δένδιας στη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας: «Εμπεριέχει έναν βαθύτατο χριστιανικό συμβολισμό»
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας παρέστη το βράδυ της Τρίτης (09.12.2025) στην τελετή φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου...
Παρουσία του Νίκου Δένδια έγινε η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Η Αθήνα απαντά στον Φιντάν: Η οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας μία και μόνη διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας
«Η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και επιθυμεί, πάντοτε με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, να συνεχίσει τον δομημένο διάλογο με την Τουρκία»
Η Αθήνα απαντά στον Φιντάν: Η οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας μία και μόνη διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας
Άγριος καβγάς Καιρίδη – Τζανακόπουλου στη Βουλή: «Δεν μας παρατάς», «τον παραδίδω στην χλεύη του ελληνικού λαού»
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος άφησε αιχμές με τον Δημήτρη Καιρίδη να κάνει λόγο για «ακρότητες», διερωτώμενος αν η κριτική εντάσσεται στο rebranding του Αλέξη Τσίπρα
Αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής