Πολιτική

Μητσοτάκης για προανακριτική: Κανένα σχόλιο

«Κανένα σχόλιο. Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση κάνουν τη δουλειά τους». Με αυτόν τον τρόπο απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες στην ερώτηση για το πώς βλέπει τις εξελίξεις στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής με τους προστατευόμενους μάρτυρες.

Ο Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι η προανακριτική επιτροπή είναι αυτή που καλείται να χειριστεί το ζήτημα και η κυβέρνηση εξακολουθεί, όπως τόνισε, να διεκδικεί το μέγιστο σε ό,τι αφορά τα κοινοτικά κονδύλια για την Ελλάδα.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις όσον αφορά στο ΠΔΠ, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο κέντρο των συζητήσεων μετά τη συνάντηση που είχε με τους υπόλοιπους έξι ηγέτες το μεσημέρι και διεκδικεί περισσότερα κονδύλια σε ευαίσθητους τομείς, όπως το μεταναστευτικό και η αγροτική πολιτική. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε συμφωνία στη Σύνοδο, δεν θα πρέπει να δραματοποιείται η κατάσταση και πως δεν υπάρχει, ως λέγεται, κίνδυνος για απώλεια κονδυλίων για την ανάπτυξη και θέσεις εργασίας.

Άρειος Πάγος σε Προανακριτική: “Ό, τι προβλέπει ο Νόμος” για τους προστατευόμενους μάρτυρες!

Ουσιαστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην απόφαση του Αρείου Πάγου για τον τρόπο κατάθεσης των προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis. 

Οπως λέει ο Άρειος Πάγος οι ίδιοι οι  προστατευόμενοι μάρτυρες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση» θα επιλέξουν τον τρόπο που θα καταθέσουν στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι το δια ταύτα του νεότερου εγγράφου που απέστειλε σήμερα στην Προανακριτική Επιτροπής της Βουλής ο εποπτεύων την Εισαγγελία Διαφθοράς, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Παναγιώτης Μπρακουμάτσος.

Ο αντεισαγγελέας απάντησε μόνο στο ένα από τα τρία ερωτήματα που του έθεσε η προανακριτική, που αφορά τον τρόπο κατάθεσης των προστατευομένων μαρτύρων και την ερχόμενη Δευτέρα θα απαντήσει στα υπόλοιπα ερωτήματα της προανακριτικής.

Στο έγγραφό του και ο Μπρακουμάτσος ενισχύει ουσιαστικά το περιεχόμενο της προχθεσινής απάντησής του προς τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πώς φτάσαμε στη διπλωματική κρίση με τη Βεγγάζη: Η άστοχη επιλογή του Ευρωπαίου Επιτρόπου, το «παζάρι» Χαφτάρ και το αμείωτο «τσουνάμι» μεταναστών
«Γαλάζια» στελέχη, επεσήμαιναν γιατί δεν υπήρξε συνεννόηση μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών και Μετανάστευσης δεδομένου ότι ο Γιώργος Γεραπετρίτης είχε επιλέξει να επισκεφτεί πρώτα στη Βεγγάζη
Ο Χαλίφα Χαφτάρ 1
Χατζηδάκης για μεταναστευτικό: Η Ελλάδα δε θα γίνει ξέφραγο αμπέλι, ειδικότερα στο μέσον της τουριστικής περιόδου
«Η Λιβύη πρέπει να κατανοήσει ότι δεν μπορεί να αγνοήσει τον παράγοντα Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης, πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι ο δρόμος για την όποια οικονομική στήριξη της Λιβύης περνάει και από την Αθήνα»
Ο Κωστής Χατζηδάκης 11
Ο Χάφταρ χαρακτήρισε ανεπιθύμητη την ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία - Διπλωματική κρίση με τη Λιβύη και συνάντηση Μητσοτάκη με Πλεύρη στο Μαξίμου
Εκτιμάται ότι αυτή η πρωτοφανής κίνηση έγινε επειδή η ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία πήγε πρώτα στην Τρίπολη, όπου εδρεύει η κυβέρνηση που έχει αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ
Χαλίφα Χάφταρ 142