Πολιτική

Μητσοτάκης και Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος μαζί στο Ground Zero – Ξενάγηση στον Άγιο Νικόλαο

Το μήνυμα που έστειλαν Αθήνα και Λευκωσία στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο ήταν σαφέστατο: σε Ελλάδα και Κύπρο υπάρχει ενόχληση για την παρουσία του στα εγκαίνια του «Τουρκικού Κέντρου» στη Νέα Υόρκη. Και ενώ ο Νίκος Αναστασιάδης ακύρωσε τη συνάντησή του με τον κ. Ελπιδοφόρο, τελικά ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν θα δώσει συνέχεια στο θέμα. 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος, ήταν παρών στα εγκαίνια του ουρανοξύστη των 36 ορόφων, το επονομαζόμενο «Τουρκικό Κέντρο», που βρίσκεται στην καρδιά της Νέας Υόρκης, απέναντι από το κτίριο του ΟΗΕ και θα στεγάσει το τουρκικό προξενείο, τη μόνιμη αντιπροσωπεία της Τουρκίας στον ΟΗΕ, ενώ εκεί θα έχει “γραφείο” και το ψευδοκράτος. Η ενόχληση προκλήθηκε από την παρουσία του στην εκδήλωση αλλά και τη φωτογραφία του “δίπλα” στον κατοχικό ηγέτη, Ερσίν Τατάρ και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Νωρίς το πρωί, ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στη Νέα Υόρκη μετέδωσε ότι ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, αποφάσισε να επικαλεστεί βεβαρυμένο πρόγραμμα για να μην συναντήσει, τελικά, τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής

Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι το ίδιο επρόκειτο να κάνει και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος φτάνει απόψε (22.09.2021) στη Νέα Υόρκη. 

Ωστόσο, λίγο πριν από τις 12:00 ήρθε η πληροφορία πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντήσει τελικά τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο. Την Παρασκευή (24.09.2021) ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Ground Zero, όπου θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, ο οποίος θα τον ξεναγήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αθήνα δεν θέλησε να “τραβήξει” στο σχοινί στις σχέσεις της με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής. Έκανε γνωστή την ενόχλησή της για την παρουσία του στα εγκαίνια του “Σπιτιού της Τουρκίας” αλλά συνέχεια δεν προτίθεται να δώσει. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης για Σαμαρά: «Αν κάποιοι παλιοί πολιτικοί ανακάλυψαν τα ρουσφέτια το 2026, πάμε να ανακαλύψουμε την Αμερική» – Υποχρεωτική η άρση ασυλίας
«Ακούω για κακουργήματα. Δεν υπάρχει κακούργημα εξ αμελείας. Υπάρχει δόλος. Υπάρχει τεκμήριο αθωότητας αλλά είναι άλλο το κακούργημα και άλλο το πλημμέλημα»
Παύλος Μαρινάκης
Στο φως οι διάλογοι της δικογραφίας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Είμαι η Κατερίνα Παπακώστα βουλευτής Τρικάλων» – «Να κόψουμε να τα βάλουμε στους δικούς μας»
Οι συνομιλίες αυτές, που έχουν καταγραφεί την περίοδο 2020-2021, αφορούν πολιτικά πρόσωπα, στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ και παραγωγούς, και επικεντρώνονται στον τρόπο διαχείρισης και κατανομής των κοινοτικών επιδοτήσεων
Η Κατερίνα Παπακώστα 38
Ορκίστηκαν οι Μαργαρίτης Σχοινάς, Ευάγγελος Τουρνάς και Μακάριος Λαζαρίδης
Στο νέο σχήμα, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Μαργαρίτης Σχοινάς με υφυπουργό τον Μακάριο Λαζαρίδη, ενώ το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας περνά στον Ευάγγελο Τουρνά
Η ορκωμοσία Σχοινά, Λαζαρίδη και Τουρνά 11
Ανασχηματισμός: Η πιο δύσκολη απόφαση του Κυριάκου Μητσότακη, στον απόηχο των δικογραφιών για τον ΟΠΕΚΕΠΕ  
Στο Μέγαρο Μαξίμου υπογραμμίζουν ότι η άρση ασυλίας δεν συνιστά τεκμήριο ενοχής, επισημαίνοντας ότι άλλο η ποινική αξιολόγηση και άλλο η πολιτική διαχείριση κάθε υπόθεσης
Κυριάκος Μητσοτάκης 73
Κυριάκος Βελόπουλος: Θα έχουμε κυβέρνηση με υπόδικους βουλευτές – Πιστεύω τον Σεπτέμβριο θα γίνουν εκλογές
Όπως είπε, εάν ήταν ο ίδιος πρωθυπουργός θα έδινε εντολή στον υπουργό Δικαιοσύνης να μιλήσει με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ώστε να δεσμευτούν οι περιουσίες όλων όσων εμπλέκονται
Κυριάκος Βελόπουλος